Turism

Taxă de parcare pentru turiștii care vizitează Băile Herculane cu mașina

Taxă de parcare pentru turiștii care vizitează Băile Herculane cu mașina

Primăria orașului Băile Herculane implementează, în sezonul turistic din acest an, un nou sistem de plată a parcării autoturismelor la nivelul stațiunii de pe Valea Cernei pentru turiști.

Acest proiect a fost conceput și în ideea descongestionării zonelor aglomerate, în speță zona Parcului Vicol și zona Centrului istoric, în perioada sezonului turistic, când sunt foarte multe mașini.

„Am implementat acest proiect și în perspectiva obținerii la bugetul local a unor sume destul de importante în vederea realizării diferitelor obiective de infrastructură pe care le are orașul Băile Herculane. Sistemul este funcțional, avem patru operatori care se deplasează pe teren în fiecare zi între orele 8 și 16, vizați fiind turiștii care vin în stațiunea Băile Herculane și parchează pe domeniul public, sunt mai multe străzi pe care se plătește această taxă de parcare”, a declarat Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane la Radio Reşiţa.

Localnicii și cei care lucrează pe raza orașului vor fi scutiți de plata acestei taxe de parcare, în anumite condiții. Astfel, localnicii nu plătesc taxă de parcare pe domeniul public în aceste zone, ei au gratuitate, cu condiția să achite la zi impozitul pentru autoturisme. Pentru cei care lucrează în stațiunea Băile Herculane, dar nu au mașinile înmatriculate la serviciul de impozite și taxe al orașului Băile Herculane, pe baza unei adeverințe de la locul de muncă primesc rovignetă contracost, echivalentul a 30 de lei/an.

Turiștii care vin în stațiunea Băile Herculane pot plăti această taxă prin SMS sau pot achita taxa la sediul Primăriei orașului de pe Valea Cernei. Există și abonamente de 6, 10 sau 16 zile pentru turiștii care stau aici o perioadă mai lungă.

Turiștii care nu dețin telefon mobil pentru a trimite un SMS cu plata parcării sau nu dețin un card bancar pentru a face această plată, pot veni la casieria Primăriei ca să plătească taxa de parcare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*