Cultură

Lectură publică și sesiune de autografe, cu Anca Vieru, la lansarea romanului Spulberatic

Lectură publică și sesiune de autografe, cu Anca Vieru, la lansarea romanului Spulberatic

Anca Vieru citește din romanul pe care l-a lansat de curând, ”Spulberatic”, la librăria ”La Două Bufnițe” din Timișoara. Romanul este prezentat ca ”o carte despre urmele pe care le lasă iubirea, despre memorie și despre absență”.

Vineri, 22 iunie 2018, cu începere de la ora 18:00, la libraria ”La Două Bufnițe” din Timișoara, Anca Vieru va citi fragmente din romanul ”Spulberatic”, apârut de curând în colecția ”Ego. Proza” a Editurii Polirom. Invițaii autoarei sunt Daniela Rațiu și Alexandru Potcoavă.

În câte feluri poți să uiți un om? Imaginea unei statui dintr-o reclamă la un muzeu subacvatic aduce în memoria Andei o veche dragoste și un uitat sentiment de vinovăție. Foile unui jurnal găsit întâmplător de două eleve scot la lumină o poveste neterminată în care se împletesc parfumul de epocă și ororile unui trecut aproape uitat. Enigmaticele foi rămân apoi ani de zile într-un sertar, ca să ajungă în final în mâinile unui sculptor care urmează să plece într-o aventură subacvatică. O încrengatura de povești ce îl au în centru pe Tibi Vreme, veșnicul cuceritor, amuzant și blazat, care în adolescență avea două dorințe: să ajungă regizor și să plece din țară; și care la treizeci de ani, cantonat între munca de inginer și o căsnicie menținută din inerție, își omoară timpul scormonind în trecut și imaginând plecări.

Anca Vieru este absolventă de Politehnică și a unui master în comunicare. După o perioadă de lucru în cercetare, a schimbat ingineria cu științele umaniste. A publicat în volumele colective ”Moș Crăciun & co”. (Art, 2013) și Ficțiuni reale (Humanitas, 2013), proiect colectiv inițiat de Florin Piersic jr. A mai publicat în revista de proză scurtă ”iocan” și în revista ”Familia”. În anul 2016 a participat la festivalul de literatură ”Lofest” organizat la București. De aceeași autoare, la Editura Polirom a mai aparut volumul ”Felii de lamâie”, care a fost nominalizat în 2016 la premiile revistei ”Observator cultural”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*