Eveniment

Străini depistați la muncă ilegală în Timișoara

Străini depistați la muncă ilegală în Timișoara

Polițiștii de imigrări din Timiș au depistat doi străini din Macedonia și Serbia, care desfășurau activități lucrative fără aviz de angajare. Reprezentanții firmei au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au desfăşurat, la data de 19 iunie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza municipiului Timișoara. Astfel, în urma controalelor la mai multe societăți comerciale, polițiștii au depistat doi bărbați de 38 și 29 de ani, din Macedonia, respectiv Serbia, care desfășurau activități lucrative fără forme legale la o societate comercială cu obiect de activitate ,,producerea și comercializarea produselor de panificație”.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional reprezentanții societății comerciale, cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, respectiv pentru primirea la muncă pe teritoriul României a străinilor fără a deține aviz de angajare. “Acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate”, transmite  comisar-șef de poliție, Flavius Adrian Mitroi.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*