Administrație

Stadiul lucrărilor în zona Calea Martirilor – Mareșal C. Prezan

Stadiul lucrărilor în zona Calea Martirilor – Mareșal C. Prezan

Lucrările editilare continuă în zona Calea Martirilor din Timișoara. Autoritățile au în vedere soarta baricadei, prin care trec conductele de termoficare. Astfel, s-a decis că va fi demolată.

După mai multe încercări eșuate și promisiuni de a demola “baricada”, prin care trec conductele de termoficare, autoritățile au ajuns la un consens cu reprezentanții E.On Gaz pentru mutarea rețelelor de gaz, astfel încât conducta să poată fi introdusă în subteran. “Lucrarea e cam de mult începută și este acum în faza finală. Acum se montează stâlpi de iluminat și se lucrează la intersecția Calea Martirilor – Mareșal C. Prezan pentru a se devia rețeaua de gaz și cea de termoficare, astfel încât să se poată desființa acel portar de la intrarea în oraș dinspre Calea Girocului. Sper să se mobilizeze corespunzător cei ce au de făcut lucrările în subteran, astfel încât să finalizăm cât mai repede această lucrare, dat fiind faptul că este una dintre arterele de mare trafic. În comuna Giroc locuiesc foarte mulți cetățeni care lucrează în Timișoara”, a explicat edilul Nicolae Robu.

Deocamdată nu se știe când va începe mutarea conductei Colterm care traversează Calea Girocului. Finalizarea lucrărilor depind şi de mutarea reţelei de gaz, anunță edilul.

Însă, o dată cu mutarea magistralei Colterm, vor fi finalizate lucrările de lărgire la patru benzi a bulevardului Calea Martirilor. Reamintim, lucrările  pentru lărgirea arterei la patru benzi în zona Calea Martirilor au început în martie 2016. Valoarea proiectului este de 8 milioane de lei, fără TVA.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*