Sport

Pugilistul timișorean Flavius Biea, pregătiri intense pentru următorul meci la profesionişti

Pugilistul timișorean Flavius Biea, pregătiri intense pentru următorul meci la profesionişti

Campion la box, timișoreanul Flavius Biea se află în pregătirile pentru următoarea întâlnire din ring. În acest moment, pugilistul se antrenează cu Daniel Buciuc (25 de ani, patru meciuri, toate câştigate), coleg cu fostul campion mondial şi european de cadeţi la King Promotion, se află de o săptămână la Timişoara pentru sparring-uri şi şedinţe fizice.

Flavius Biea și Daniel Buciuc sunt încadraţi la aceeaşi categorie de greutate şi se vor mai antrena împreună până vineri la sala de box ”CFR” şi la sala de forţă ”Sorins’s Sport”.

Buciuc a fost distribuit în gala ce a avut loc anul trecut la sala “Constantin Jude”, unde s-a impus printr-o decizie la puncte în faţa sportivului maghiar Ferenc Katona.

De partea celalată, Biea va face sparring-uri şi cu spaniolul Jorge Fortea (18 meciuri – 16 victorii, o remiză şi o înfrângere), pe care l-a cunoscut în cantonamentul efectuat în primăvara acestui an la Bilbao. ”Sunt foarte bune aceste antrenamente comune, ne ajutăm reciproc, nu avem în România alţi boxeri pentru sparring-uri la categoria noastră de greutate”, a declarat Flavius Biea.

Pugilistul timişorean în vârstă de 28 de ani a fost aproape de semnarea unui contract pentru un meci în Statele Unite ale Americii, însă oferta venită din patria boxului nu s-a concretizat. Biea ar fi trebuit să-l întâlnească pe Jaron Ennis (20 de ani, 20 de meciuri la profesionişti, toate câştigate) pentru două centuri nord-americane. Astfel, programul său rămâne cel stabilit după gala din 2 iunie 2018, de la Budapesta, unde l-a învins francezul Chaquib Fadli.

În 14 septembrie, Flavius se va întoarce în capitala Ungariei pentru un meci împotriva unui adversar nedesemnat, iar în luna noiembrie el speră să boxeze pentru o centură la Timişoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*