Eveniment

Atenţie la buzunare, hoţii nu pleacă în concediu! Ce sfaturi au poliţiştii

Atenţie la buzunare, hoţii nu pleacă în concediu! Ce sfaturi au poliţiştii

În perioada iunie-august, la nivel european se desfășoară campania „Protect your pocket!”, în contextul campionatului mondial de fotbal din Rusia. Astfel, poliţiştii Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii desfășoară activități pentru prevenirea furturilor din buzunare si genți prin intermediul mijloacelor online.

 Prin campania „Protejează-ţi buzunarul”, polițiștii îşi propun să informeze cetățenii cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din buzunare prin intermediul a trei spoturi video animate, care vor fi transmise în vederea difuzării, către toate televiziunile locale și naționale, către Societatea de Transport în comun Timișoara, dar și către centrele comerciale din Timișoara.

Campania  promovează măsurile elementare de autoprotecţie care contribuie la creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor în privința importanței adoptării principalelor metode de protecție a bunurilor personale, ca modalităţi eficiente de prevenire a furturilor.

Polițiștii recomandă:

-dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul;

-poziţionaţi geanta/poşeta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix în autovehicul;

 -dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în niciun caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;

 -nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor;

-nu purtaţi bani sau alte valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cel mai des vizitate de către hoţi;

-dacă sunteţi obosiţi, evitaţi să vă aşezaţi pe scaun, pentru a nu adormi;

 -dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere!

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*