Cultură

Maraton folcloric timișean la Sala Capitol. „Lada cu zestre” a ajuns la final

Maraton folcloric timișean la Sala Capitol. „Lada cu zestre” a ajuns la final

Festivalul – Concurs ”Lada cu zestre”, ediția a XII-a, în 2018, a însemnat peste 1.500 de artiști, 7 spectacole, 42 de ore de spectacol folcloric și 63 de localități din județul Timiș care și-au trimis cei mai talentați reprezentanți în competiție pentru obținerea marelui premiu.

Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș vă invită duminică, 17 iunie 2018, de la ora 17, în sala Capitol din Timișoara, unde se va desfășura un veritabil maraton folcloric timișean,  la care participă formații de cântece și dansuri, tarafuri, recitatori, soliști vocali și instrumentiști din localități premiate: Ghiroda, Deta, Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi, Buziaș, Boldur, Jimbolia, Timișoara, Jebel, Ghilad, Făget, Moșnița, Voiteg, Mașloc. Sunt invitate și  localitățile laureate ale ediției anterioare: Checea și Giarmata. Cântece ce recompun atmosfera Banatului de altădată vor fi interpretate de soliști faimoși precum Adrian Stanca, Oana și Raluca Stanca, Cornelia Lupulescu, Ramona Gomboș, Dan Necșa, Georgiana Necșa, Ciprian Pop și Bianca Braun.

Accesul publicului la spectacol este liber. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș. Gala care încununează festivalul Lada cu zestre cu va fi transmisă online pe pagina de facebook a Asociației ”Pro Datina” din Ghiroda.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*