Cultură

Astăzi încep Zilele Filmului de Umor la Grădina Capitol

Astăzi încep Zilele Filmului de Umor la Grădina Capitol

Ați încercat vreodată să ieșiți la un film cu alte câteva sute de prieteni ? Din 15 până în 17 iunie aveți ocazia de a trăi această experiență la cea de-a noua ediție a Zilelor Filmului de Umor! Comedii franțuzești recente, actori celebri, realizatori cunoscuți și deja îndrăgiți la Timisoara, eroi și anti-eroi. Toate acestea vor anima din nou, timp de trei seri, locația bine cunoscută: Grădina Capitol.

La ediția precedentă, cele 1.000 de locuri ale grădinii de vară nu au fost de ajuns pentru Dany Boon și a sa polițistă irezistibilă! Anul acesta, publicul timișorean are întâlnire cu ultimul său film – Familia mea nebună – o comedie despre originile care te ajung din urmă atunci când credeai că ai ajuns în vârful carierei, despre ciocnirea a două lumi diametral opuse, despre familie și de vizionat cu toată familia !

Aventurile profesional-familiale sunt completate de aventuri romantice. Fie că este vorba despre Pierre (Pierre Richard) care descoperă Internetul și site-urile de întâlniri la 75 de ani sau de Isabelle (Juliette Binoche), artistă pariziană și mamă divorțată în căutarea unei iubiri „ca-n filme”, situațiile puse în scenă sunt pline de haz, dar și de tandrețe.

Scenarii în aparență obișnuite, condimentate cu poante bine alese și cu dialoguri suculente, interpretate admirabil de actori a căror faimă a depășit granițele Franței – iată ce promit cele trei seri dedicate filmului de umor à la française !

Filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea este liberă!

În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor avea loc în sala Capitol.

PROGRAM

VINERI 15 IUNIE 22:00

Un profil pentru doi / Un profil pour deux (Franța, 2017) I 96 de minute

Regia : Stéphane Robelin

Cu : Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette

Muzică originală de Vladimir Cosma

SÂMBĂTĂ 16 IUNIE 22:00

Familia mea nebună / La Ch’tite famille (Franța, 2018) I 107 minute

Regia: Dany Boon

Cu: Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arn, Valérie Bonneton

DUMINICĂ 17 IUNIE 22:00

Lumina dinăuntru/Un beau soleil intérieur (Franța, 2017) I 95 de minute

Regia: Claire Denis

Cu: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Gérard Depardieu

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*