Sport

UVT Agroland Timișoara s-a înscris în Cupa Challenge

UVT Agroland Timișoara s-a înscris în Cupa Challenge
Adora Beauty

Echipa de volei UVT Agroland Timișoara a finalizat procedura de înscriere în Cupa Challenge, sezonul 2018-2019, și va afla la finalul acestei luni cu cine va juca la debutul în cupele europene. Tragerea la sorți va fi efectuată la sediul Confederației Europene de Volei (CEV) din Luxemburg, la 28 iunie.

”Agro” a trimis ieri toate documentele necesare înscrierii în Challenge Cup, a treia competiție inter-cluburi ca importanță de pe continent, și așteaptă acum tragerea la sorți de la Luxemburg.

Conform informațiilor publicate pe site-ul CEV, competiția va debuta cu o fază eliminatorie (meciuri tur-retur, 6-15 noiembrie), în cazul în care la startul competiției se vor alinia mai mult de 32 de echipe. Confederația Europeană va distribui formațiile pe tabloul principal și în faza eliminatorie ținând cont de coeficientul țărilor în cupele europene și de clasamentele naționale din stagiunea 2017-2018.

În documentația trimisă către CEV, clubul de volei care reprezintă Timișoara la cel mai înalt nivel a menționat că partidele din Cupa Challenge vor fi organizate la sala ”Constantin Jude”.

Cupa Challenge este singura competiție în care o echipă românească a reușit să se impună după 1989. CSM București câștiga trofeul în 2016, după o dublă victorie în finala cu Trabzon Idman Ocagi (Turcia). În ultimii 10 ani, competiția a mai fost câștigată de câte două ori de echipe din Azerbaidjan, Turcia și Rusia, și câte o dată de formații din Italia, Germania și Grecia.

2009: Vini Moteschiavo Jesi (Italia)
2010: Dresdner (Germania)
2011: Azerrail Baku (Azerbaidjan)
2012: Lokomotiv Baku (Azerbaidjan)
2013: Dinamo Krasnodar (Rusia)
2014 Zarechie Odintsovo (Rusia)
2015: Bursa BBSK (Turcia)
2016: CSM București (ROMÂNIA)
2017: Bursa BBSK (Turcia)
2018: Olympiacos Pireu (Grecia)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*