Life-style

O nouă ediţie a Street Delivery va avea loc în weekend

O nouă ediţie a Street Delivery va avea loc în weekend

Street Delivery, evenimentul care deschide strada pentru oameni și o închide pentru mașini, ajunge la ediția a XII-a  în Timișoara și între 15 și 17 iunie le propune locuitorilor orașului o conversație onestă pe tema “Smart Cities”.

Ce este, în fond, un “smart city”? Un oraș dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o conviețuire mai plăcută? Un buzzword de marketing sau o direcție inevitabilă a marilor aglomerări urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează și mai mult, distrugând comunitatea? Un oraș “smart” își șterge trecutul pentru tot ce-i nou sau știe să aibă grijă de propria sa memorie și identitate?

Anul acesta, Street Delivery activează un nou punct al orașului, transformând în zonă pietonală strada General Eremia Grigorescu. Deschiderea oficială are loc vineri, 15 iunie, ora 20:30, cu concertul trupei Tasteful Indecency, urmată de Kaleidonescu de la ora 22:00.

Tot vineri dar și sâmbătă de la ora 18:00, sunteţi invitaţi la film în cafeneaua D’arc. În parteneriat cu Centrul de Limbă Portugheză Timișoara – Instituto Camões, se proiectează filmul documentar “Os vizinhos”. Patru cartiere, patru documentare, un arhitect: “Siza Vieira în Os vizinhos” este o serie de patru documentare scurte, realizate special pentru pavilionul Bienalei de Arhitectură de la Veneția, din 2016, de jurnalista portugheză Cândida Pinto.

Sâmbătă, 16 iunie între orele 11:00 -19:00, organizatorii propun o călătorie într-un mini oraș al viitorului, cu dezbateri, ateliere, teatru și muzică. De la ora 11:00, ne delectăm cu un concert acustic al trupei EM și cafea oferită de Astoria Think Espresso. Seara, de la ora 20:30 vor urca pe scenă We are creepz și încheiem a doua zi de festival cu Mr. Jurjak, de la ora 22:00.

Duminică, 17 iunie, vor fi oganizate ateliere pe tot parcursul zilei și ziua se încheie cu concerte. Colin Klix (19:00), Late November (21:00) și Grimus (22:00) sunt trupele care vor concerta în ultima zi de Street Delivery Smart Cities.

Smart City nu este o stare, ci un demers continuu, care conduce la progresul susținut al orașului. Ești un factor extrem de important în transformarea orașului tău. Participă la ateliere și dezbateri, vorbește cu oameni pasionați de progres, ascultă muzica orașului, implică-te, ai curajul de a experimenta noile tehnologii și haide să colaborăm împreună la crearea poveștii viitorului.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*