Politic

Deputatul Marian Cucșa: “Promisiune ALDE onorată! Localitățile care nu au gaz vor putea beneficia de această facilitate mult mai rapid!”

Deputatul Marian Cucșa: “Promisiune ALDE onorată! Localitățile care nu au gaz vor putea beneficia de această facilitate mult mai rapid!”

Localităţile care nu beneficiază de reţele de gaz vor putea introduce aceste utilităţi mai uşor. Este anunțul făcut azi de către președintele ALDE Timiș, deputatul Marian Cucșa.

Potrivit acestuia, Camera Deputaţilor a adoptat în urmă cu câteva zile proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012. “Am convingerea că prin aceste modificări se va realiza mult mai ușor dezvoltarea economică a multor unităţi administrativ-teritoriale prin dezvoltarea reţelelor sau prin modernizarea lor. Cunosc câteva primării din Timiș care şi-au făcut astfel de proiecte şi care pot fi puse în aplicare de îndată, urmând ca fiecare să îşi stabilească modalitatea prin care demarează procedura de licitaţie, în concordanţă cu legislaţia în vigoare. Prin legea votată în Camera Deputaților consider că facem un pas înainte în ceea ce privește descentralizarea anumitor servicii, dând posibilitatea unităților administrativ- teritoriale să își gestioneze singure necesitățile. Mă bucur că am reușit să ducem la îndeplinire acest angajament care a fost luat chiar în Timiș, la Checea, la lansarea candidaților. În perioada următoare vom discuta cu aleșii locali să depună proiecte pentru dezvoltarea rețelelor de gaz”, a declarat deputatul Marian Cucșa.

Până acum, legea prevedea ca toate procedurile de concesionare a serviciilor de furnizare a gazelor naturale să se realizeze de către Ministerul Energiei pentru fiecare primărie în parte. În schimb, pentru celelalte servicii publice, precum cele de salubritate, apă și canal, fiecare unitate administrativă îşi organizează singură licitaţiile. Pentru extinderea, modernizarea şi realizarea de reţele noi de gaze, licitaţiile pentru concesiune se desfăşurau la Ministerul Energiei. Prin modificările aduse Legii 123, unitățile administrativ-teritoriale, care  își cunosc mult mai bine necesitățile locale, vor putea să organizeze licitații pentru concesionarea serviciilor de furnizare a gazelor naturale.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*