Administrație

A fost demarată procedura de licitație publică pentru achiziția a două utilaje pentru încărcarea sacilor cu nisip

A fost demarată procedura de licitație publică pentru achiziția a două utilaje pentru încărcarea sacilor cu nisip
Adora Beauty

Consiliul Județean Timiș a demarat procedura de licitație publică pentru achiziția a două utilaje pentru încărcarea sacilor cu nisip, care vor ajunge la Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Banat” al Județului Timiș.

Cele două utilaje sunt de un real folos atât în cazul unor intervenții la inundații în zonele cu risc ridicat, cât și în cazul intervențiilor punctuale, în timpul iernii. Suntem implicați în toate activitățile care presupun dotarea cu utilajele necesare ISU “Banat”, astfel încât această instituție să fie cât mai bine pregătită pentru toate situațiile în care trebuie să intervină”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Utilajele vor intra în dotarea subunităţilor profesioniste de intervenţie în situaţii de urgență și vor fi utilizate pentru construirea cât mai rapidă a digurilor de apărare și pentru distribuirea de nisip în timpul iernii.

Valoarea estimată a achiziției celor două utilaje este de 420.168 lei (fără TVA), finanțarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean Timiş.

De la începutul anului, Consiliul Județean Timiș, a mai achiziționat, pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Banat” al Județului Timiș, un stingător cu hidroperforare, o pernă de salvare de la înălțimi, două corturi pentru modul de operare HCP (dotate cu accesorii, iluminare, încălzire, paturi, mese, scaune), un modul echipamente pentru dotarea poligonului de instruire a pompierilor voluntari și profesioniști, o autospecială pentru munca operativă și șapte remorci destinate transportului de materiale de intervenție.

Consiliul Județean Timiș are alocat anul acesta un buget de aproape 4 milioane de lei pentru dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” al Județului Timiș.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*