Administrație

Primăria din Banat care taie ajutoarele sociale primite de persoanele apte de muncă

Primăria din Banat care taie ajutoarele sociale primite de persoanele apte de muncă

Edilii Reșiței au început să meargă din casă în casă și să le caute de lucru celor care primesc ajutoare sociale. Dacă aceștia refuză serviciul oferit, rămân fără ajutorul social.

Până acum a fost suspendată plata pentru 17  familii, motivul fiind neîndeplinirea obligațiilor prevăzute de lege, iar pentru 15 s-a încetat plata ajutorului.

Viceprimarul municipiului, Adrian Dacica, a încercat în luna mai angajarea unui număr de zece persoane, care beneficiază de venit minim garantat, la o societate din oraș, însă niciuna nu a rămas la locul de muncă.

Viceprimarul Reșiței spune că majoritatea celor care nu vor să muncească găsesc tot felul de scuze.

În iunie 2016, la Reșița trăiau de pe urma acestui sprijin financiar 407 persoane, însă astăzi mai primesc bani doar 269 de persoane, iar până la sfârșitul anului vor mai rămâne doar cei care pot dovedi cu acte că sunt bolnavi grav sau dețin un certificat de handicap.

Cuantumul ajutorului social cumulat de la începutul anului 2018  până în prezent este de 212.185  lei, cheltuieli suportate din bugetul de stat prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Sursa: Radio Timişoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*