Administrație

Consiliul Județean a amenajat prima platformă pentru verificarea tonajului în localitatea Alioș

Consiliul Județean a amenajat prima platformă pentru verificarea tonajului în localitatea Alioș
Adora Beauty

Camioanele care tranzitează județul vor fi cântărite. Consiliul Județean Timiș cumpără cântare pentru măsurarea gabaritului vehiculelor grele.

Astfel că prima parcare este prevăzută la intrarea în județ pe DJ 691, pe drumul Alioş – Maşloc – Pişchia – Giarmata care este cel mai folosit din acest punct de vedere. Una dintre investițiile Consiliului Județean Timiș, care în prezent este în derulare, vizează construirea unui spațiu de servicii și control pentru verificarea tonajului pe Drumul Județean 691, în extravilanul satului Alioș.

Investiția presupune realizarea de lucrări de: amenajare platformă cântărire, amplasată limitrof părţii carosabile a drumului judeţean, montarea unui cântar fix, înglobat în structura rutieră a platformei de cântărire, dotare cu un container-birou cu toate utilităţile necesare și camere de supraveghere. “Am luat decizia realizării acestui obiectiv de investiții tocmai pentru a putea verifica în mod constant dacă autovehiculele care circulă pe acest drum respectă restricțiile de tonaj. Dorim reducerea degradărilor la respectivul drum județean şi implicit a cheltuielilor de întreţinere. În acest spațiu de servicii și control din zona localității Alioș va fi montat un cântar fix, cu care va fi verificată respectarea normelor legale de către transportatorii de mărfuri privind tonajul maxim admis. Lucrările la acest obiectiv vor fi finalizate în cursul lunii iulie”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Valoarea totală a investiției, care înseamnă amenajarea platformei, achiziționarea și montarea cântarului fix se ridică la suma de 412.640,21 lei (fără TVA).

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*