Social

Jumătate de tonă de “resturi” scoase la vânzare, confiscate de polițiștii locali din Timișoara

Jumătate de tonă de “resturi” scoase la vânzare, confiscate de polițiștii locali din Timișoara

Polițiștii locali din Timișoara au desfășurat o serie de acțiuni pentru combaterea comerțului ilegal din zona Pieței Iosefin, locație în care au fost aplicate 344 sancțiuni și peste 500 kg de mărfuri au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor au acționat, ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni, dar și ca urmare a constatărilor din teren, în zona Iosefin, pe străzile Iancu Văcăcrescu și Regele Carol I, unde un grup de șase persoane și-au făcut un obicei de a expune spre vânzare mărfuri uzate, neigienizate, care, pe lângă faptul că erau comercializate ilegal, provoacă disconfort cetățenilor care trec prin zonă. De asemenea, tot în perimentrul Pieței Iosefin mai există un grup de comercianți ambulanți, care tranzitează zona și care vând ilegal mărfuri cum ar fi parfumuri, ochelari, telefoane, obiecte de uz casnic. Ca urmare a acestor aspecte constatate în teren s-a acționat permanent pentru luarea măsurilor legale și asanarea zonei de cei care desfășoară astfel de activități ilegale.

Au fost aplicate, în zona menționată, de la începutul acestui an un număr de 344 procese verbale de constatare a contravenției, în valoare de 84.190 lei, în 78 de cazuri fiind dispusă ridicarea în vederea confiscării a bunurilor expuse ilegal spre vânzare, respectiv aproximativ 500 de kilograme de mărfuri. Numai în ultimele trei zile au fost aplicate 7 sancțiuni fiind de asemenea dispusă ridicarea în vederea confiscării a mărfii.

Acțiunile pe această linie continuă până la reducerea în totalitate a fenomenului care, de altfel, în urma verificărilor repetate, s-a redus față de aceeași perioadă a anilor anteriori.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*