Economic

FOTO. Ministrul Agriculturii a deschis expoziția Banat Agralim

FOTO. Ministrul Agriculturii a deschis expoziția Banat Agralim
Adora Beauty

Cel mai mare târg de agricultură din vestul țării, Banat Agralim și-a deschis astazi porțile în campusul USAMVB. Evenimentul are loc în perioada 8 – 10 iunie 2018 și este organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara, sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Consiliului Judeţean Timiş și Primăria Municipiului Timișoara, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură Județeană Timiș, Camerei Agricole a Județului Timiș, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Oficiului Județean de Zootehnie Timiș, Asociației Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice Timiș, Asociației Crescătorilor de Vaci cu Lapte Timiș, Asociației Crascătorilor de Bovine „Narcisa” Timiș, AJOC – Ovis Banatim, Asociației Crescătorilor de Ovine OVITIM Miorița Coștei Timiș.

Alături de fermieri și organizatori, la eveniment a participat și ministrul Agriculturii, Petre Daea. „În primul rând îngăduiţi-mi să dau salutul de respect tuturor făuritorilor de hrană din România, acelora care sunt prezenţi aici, acelora care sunt prezenţi în câmp. Astăzi, în România se recolteaza la orz, astazi în Romania fermierii reîsămânţează acolo unde natura nu a fost alături de dorinţele lor. Acum fermierii sunt în zootehnie, acum procesatorii sunt în industria alimentară, acum, aici, pe un platou al ştiinţei, o parte dintre cei care plămădesc pâinea ţării, şi-au dat întâlnire pentru a transmite respectul faţă de muncă, pentru a transmit respectul faţă de cadrele didactice care au lucrat şi lucreaza aici, cărora vreau să le aduc salutul de recunoştinţă din partea unui absolvent al Institutului Agronomic din Timişoara. Vă felicit pentru tot, în primul rând vă felicit pentru organizare, vă felicit pentru prezenţă, preşedintele Consiliului Judeţean care toti timpul aici şi în Parlamentul României este alături de dumneavoastră pentru a da acea încredere necesară actului de construcţie, de promovare a noului în acest domeniu. Astăzi, aici, în prezenţa dumneavoastra iată că o parte din cei care au misiunea să conducă acest domeniu şi-au făcut timp pentru a fi la faţa locului, acolo unde dumneavoastră şi noi cei care putem şi trebuie, cei care suntem chemaţi să rezlvăm problemele ţării, suntem chemaţi să facem transferul de cunoştiinţă, punând pe platoul de exprimare utilaje, substanţe, soiuri, tehnologii, totul la vedere astfel încât să aibă expresia necesară astfel încât fiecare dintre noi să ne mobilăm din punct de vedere al cunoştiintelor, dar în acelaşi timp să ne antrenăm pe culoarul de realizare a producţiilor în Ţara Românească”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Este un eveniment pentru care Universitatea noastră a pus suflet, a depus energie. Este important că o univeristate ca a noastră, o instituţie de prestigiu în zona învăţământului superior, pe lângă partea de educaţie şi cea de cercetare este şi va fi implicată în zona socio-economică, în zona de transfer tehnologic, aspecte care sunt foarte importante”, a afirmat rectorul USAMVB Timișoara,prof.univ. dr. Cosmin Popescu.

Doresc să felicit expozanţii care au ales să vină la Timişoara pentru a participa la expoziţie şi să le mulţumesc pentru fidelitate şi consecvenţă celor care sut aici pentru a doua sau a treia oară. Alături de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului şi de ceilalţi parteneri şi colaboratori ne-am străduit ca şi această ediţie să aducă împreună ştiinţele vieţii şi suntem convinşi că cei peste 150 de expozanţi vor demonstra din plin acest lucru”, a fost mesajul transmis de preşedintele executiv al CCIA Timiș, Florica Chiriţă.

Manifestare expozițională devenită tradițională, Banat Agralim reunește peste 150 de expozanți din țară și străinătate – producători, distribuitori, fermieri, reprezentanțe în România ale unor branduri renumite, firme, meșteșugari, organizații și instituții de profil, care își prezintă produsele și serviciile din domeniul agro-alimentar, creșterea animalelor, producerea și distribuția de mașini și utilaje agricole și horticole, alimentație publică, măsurători terestre și cadastru, altele. Tematica Expo Banat Agralim vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile: agricultură, creșterea animalelor, industrie alimentară și ambalaje, produse ecologice, cinegetică, cercetare-inovare-extensie universitară-finanțare, produse tradiționale.

Pe durata celor trei zile, publicul profesionist va putea participa la demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, prezentări de firmă și produs, seminarii cu tematică specifică. Pentru publicul larg, se organizează concursuri de echitație și dresaj canin, show-uri gastronomice, momente artistice, tombolă. Program de vizitare: vineri și sâmbătă între orele 10.00 – 20.00, duminică între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*