Sănătate

Un ecograf ultraperformant a intrat în posesia Centrului Medical “Cristian Șerban” din Buziaș  

Un ecograf ultraperformant a intrat în posesia Centrului Medical “Cristian Șerban” din Buziaș  

Aparatură medicală de ultimă generație pentru copiii și tinerii cu hemofilie! Cluburile Rotary Cupertino din California și Clubul Rotary Buziaș au donat marți Centrului Medical pentru copii și tineri “Cristian Șerban” un ecograf performant specializat în depistarea complicațiilor ce apar la bolnavii de hemofilie.

Potrivit reprezentanților Clubului Buziaș, ecograful de ultimă generație a costat 60 mii de dolari. Astfel că o zecime din sumă a fost acoperită de Clubul Rotary Buziaș, iar restul de membrii Clubului Rotary Cupertino din California.“Clubul Rotary Buziaș  a mai încheiat cu succes un proiect important. De data aceasta un global grant cu Clubul Copertino din California care împreună au donat un ecograf în valoare de 60.000 $ Centrului Medical pentru copii și tineri “Cristian Șerban”. Este o donație utilă centrului și să speram ca pe viitor Clubul Rotary Buziaș să mai facă astfel de global granturi și cu alte cluburi Rotary din străinătate, poate chiar cu Clubul Copertino, deoarece colegii din California au zis că pe viitor se mai pot face proiecte utile Centrului  Medical pentru copii și tineri Cristian Șerban”, a declarat președintele în exercițiu al Clubului Rotary Buziaș, Silviu Velican.

Cu ajutorul acestui ecograf ultraperformant, acum medicii vor putea personaliza schemele de tratament pentru fiecare bolnav în parte. Anual, 1.500 de copii care apelează la acest centru medical pot beneficia de serviciile aparatului medical computerizat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*