Social

Aquatim avertizează: nu conectați foraje proprii la instalații interioare de apă potabilă!

Aquatim avertizează: nu conectați foraje proprii la instalații interioare de apă potabilă!

În urma unor verificări în teren, echipele Aquatim au sesizat că sunt gospodării din mai multe localități din aria de operare care au conducte interioare de apă conectate în același timp și la rețeaua publică și la forajele proprii. Atunci când consumatorii anunță ca la robinet curge apă de culoare ruginie, iar în zonă nu a avut loc nicio intervenție la rețeaua publică, echipele de intervenție își pun imediat problema existenței acestor cazuri.

Apa din forajele proprii de cele mai multe ori are probleme de calitate și din cauza presiunii mari poate ajunge în rețeaua publică prin intermediul instalațiilor interioare. Astfel sunt perturbate sensurile de curgere și este alterată calitatea apei din rețea.

“Avertizăm consumatorii care sunt în această situație că își expun atât familiile cât și vecinii unor riscuri de îmbolnăviri consumând o apă a cărei calitate nu se poate controla. Folosirea forajelor ca sursă alternativă de apă pentru udatul grădinilor, pentru spălarea pavajelor etc, este binevenită, însă conectarea acestora la instalațiile interioare de apă potabilă alimentate din rețeaua publică este ilegală”, au transmis, marţi, reprezentanţii societăţii de apă.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*