Life-style

Se caută voluntari pentru mișcare scenică și figurație în spectacolul Bega

Se caută voluntari pentru mișcare scenică și figurație în spectacolul Bega

Până în data de 9 iunie, se caută voluntari care vor să facă parte din echipa artistică non-profesionistă. De data aceasta pe partea de mișcare scenică și figurație.

Prima întâlnire cu persoanele selectate va avea loc în data de 9 iunie 2018 de la ora 17:00 la Ambasada.

Repetițiile pentru mișcare scenică și figurație vor avea următorul orar:

12- 23 IUNIE: câte două zile pe săptămână, 3 ore pe întâlnire, începând cu ora 18:00.

10- 21 IULIE: câte două zile pe săptămână, 3 ore pe întâlnire, începând cu ora 18:00.

12 SEPTEMBRIE – 4 OCTOMBRIE: repetiții generale în portul orașului, începând cu ora 19:00 (zilele și orele exacte vor fi anunțate ulterior și vor fi aliniate programului general al participanților)

5-7 OCTOMBRIE: SPECTACOL

Persoanele care aplică nu trebuie să dețină nici o pregătire artistică, ci doar să își dorească să descopere ce înseamnă să faci parte dintr-un spectacol, alături de alți membri ai comunității.

Formularul de înscriere se poate accesa la adresa: www.timisoara2021.ro/bega

Rezultatul colaborării va fi prezentat în datele de 5,6,7 octombrie 2018, în cadrul unui spectacol cu trei reprezentații în fostul port al orașului Timișoara (în dreptul str. Vulturilor).

La apelul de voluntari pentru partea de conținut artistic se pot înscrie persoane cu vârstă de peste 12 ani. Persoanele sub 18 ani trebuie să dețină acordul părinților pentru participare. Persoanele cu vârstă cuprinsă între 12 și 15 ani pot participa doar dacă sunt însoțiți la prima întâlnire de un părinte/tutore.

BEGA! este un program de artă performativă creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a orașului Timișoara, cu scopul de a activa malurile râului Bega și de a atrage locuitorii orașului spre acestea implicându-i în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională.

Dezvoltat pentru dosarul de candidatură al orașului Timișoara pentru anul 2021 ca unul dintre programele principale ale acestuia sub numele inițial de “Mega Bega”, programul va include proiecte și acte artistice diverse, dezvoltate gradual până în anul 2021. Din anul 2022 BEGA! va deveni un program bianual.

Pregătirea primei etape a început în 2017 când au avut loc vizite de studiu în Danemarca, Franța și Anglia în cadrul cărora s-au ales partenerii externi și a continuat cu întâlniri la Timișoara, aducându-i pe aceștia alături de organizațiile locale implicate, pentru a defini cadrul de lucru.

Etapa din 2018 constă în activarea fostului port al orașului Timișoara prin crearea unei producții personalizate folosind povestea orașului cu actori culturali locali coordonați de coregraful jocurilor Paralimpice de la Londra, Kevin Finnan, director artistic al companiei britanice Motion House. Muzica va fi scrisă de compozitoarea Sophy Smith, în colaborare cu muzicieni locali, conținutul grafic pentru videomapări va fi realizat de compania bască, Logela, iar conținutului artistic al programului în 2018 va fi creat cu participarea Unfold Motion (RO, TM – coordonator al voluntarilor pentru dans), Asociația Culturală Kratima (RO, TM), Asociația Culturală TGP (RO, TM – coordonator al voluntarilor pentru muzică) și Asociația Tango Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*