Economic

Firmele membre CCIA Timiș, misiune economică la Budapesta de vizitare a China Smart Expo

Firmele membre CCIA Timiș, misiune economică la Budapesta de vizitare a China Smart Expo

Firmele membre CCIAT au participat la o expoziție importantă pentru comerț. Vorbim despre China Smart Expo Budapesta care și-a deschis porțile în perioada 31 mai-2 iunie 2018.

Principalele categorii de produse au fost din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, construcții de mașini, imobiliare, textile, industria chimică, industria mobilei, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile.

La eveniment au fost prezente peste 300 de companii aprobate de Ministerul Comerțului din China care deţin licenţe de export către UE. Delegația timișeană a fost formată din 38 de persoane.  Firmele au avut mai multe întâlniri de afaceri. “Întâlnirile de afaceri au fost de succes, au fost minim șase întâlniri realizate ante eveniment, iar la fața locului fiecare dintre cele 38 de firme timișene a mai avut în plus alte întâlniri de afcaeri, pentru că cele 300 de firme chineze au fost structurate în trei mari sectoare: secțiunea export, secțiunea studiilor de învățâmânt academice, cultură, sport, iar noutatea absolută a ediției 2018 a fost cea de-a treia secțiune în care câteva Camere de Comerț au avut standuri naționale”, a transmis Rodica Olinic, consilier relații publice al CCIA Timiș.

Am avut o participare numeroasă și bine reprezentată. Apreciez că a fost o misiune economică reusită, am avut și participanți care au încheiat contracte, care desfășoară deja activități premergătoare înființării unei linii de distribuție în România cu produse chinezești. Din perspectiva omului de afaceri, am găsit un târg foarte bine organizat. Am avut o primire foarte bună din partea partenerilor noștri de la Czez”, a subliniat Darius Georgiu, vicepreședinte al CCIA Timiș.

A fost o misiune economică reușită, în care firmele timișene au plecat din Budapesta mulțumite de acest eveniment. “Sunt membru al CCIAT și țin să adresez aprecierele mele pe această cale organizării acestei misiuni economice, care din punctul meu de vedere previzionează un succes. Se pare că va fi un parteneriat între EcoTires și o firmă chineză pe distribuție și metenanță de utilaje. Organizarea a fost foarte bună și am avut facilitate de a contacta foarte ușor parteneri chinezi. O să ne ofere un suport legislativ, birocratic în funcție de ce probleme vom întâmpina”, a afirmat Răzvan Toderaș, administratorul unei companii.

Reprezint o firmă de consultanță pe mai multe domenii. A fost un prim contact cu o companii din China care activează în multe alte domenii: în învățământ, turism și ale serviciilor turistice. În urma acestor întâlniri putem prestabili oportunități de colaborare. Sunt deschiși, au o mare motivație de a intra pe piețele europene cu produsele și serviciile lor”, a menționat Ionut Marcu, antreprenor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*