Sport

Voleibalistele Pîrv, Petra și Bacșiș, de la Agroland Timișoara, convocate la echipa națională

Voleibalistele Pîrv, Petra și Bacșiș, de la Agroland Timișoara, convocate la echipa națională

Trei voleibaliste de la UVT Agroland Timișoara au fost convocate la echipa națională feminină de volei a României pentru campania de calificare la Campionatul European din 2019. Ariana Pîrv, Andreea Petra și Roxana Bacșiș se vor prezenta la acțiunea ”tricolorelor” la Craiova. România face parte din Grupa F preliminară, alături de Bosnia & Herțegovina, Letonia și Spania.

Trei dintre jucătoarele care au contribuit din plin la calificarea în Cupa Challenge a echipei UVT Agroland Timișoara sunt pe lista staff-ului naționalei de volei feminin a României pentru campania de calificare la Campionatul European din 2019. Roxana Bacșiș (universal) a fost cea mai bună realizatoare a campionatului, în stagiunea 2017-2018. În Divizia 1, Bacșiș a reușit 426 puncte, dintre care 33 ași și 62 blocaje. Andreea Petra (centru) a fost jucătoarea cu cel mai bun serviciu din campionat, reușind 50 de ași în Divizia A1. Petra a totalizat 237 puncte în stagiunea recentă. Pe lângă punctele reușite din serviciu, 57 au fost realizate din blocaj. Ariana Pîrv (extremă) a fost a patra realizatoare pentru Agroland în sezonul 2017-2018. Pîrv și-a trecut în cont 205 puncte, dintre care 33 ași și 15 blocaje.

În Grupa F de calificare la EuroVolleyW, România va lupta pentru unul dintre cele două locuri care asigură prezența la turneul final de anul viitor alături de Spania, Bosnia & Herțegovina și Letonia. Tricolorele vor disputa patru partide în luna august, alte două meciuri fiind programate în luna ianuarie a anului viitor, după următorul proigram:
Etapa 1: România – Bosnia, 15 august, Craiova;
Etapa 2: Spania – România, 19 august;
Etapa 3: România – Letonia, 22 august, Craiova;
Etapa 4: Letonia – România, 26 august;
Etapa 5: România – Spania, ianuarie 2019;
Etapa 6: Bosnia – România, ianuarie 2019.

Se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, meciuri tur-retur. Primele două clasate se califică la turneul final de anul viitor, care va fi găzduit de Slovacia, Turcia, Polonia și Ungaria.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*