Administrație

Profesori și medici din Lugoj ar putea beneficia de locuințe de seviciu prin programul ANL

Profesori și medici din Lugoj ar putea beneficia de locuințe de seviciu prin programul ANL

Consilierii locali ai municipiului Lugoj vor discuta joi, 31 mai 2018, despre încheierea unui protocol cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş pentru construcţia de locuinţe pentru specialiştii din învăţământ şi sănătate prin programul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).

ISJ Timiș,m în colaborare cu DSP Timiș ar putea pune ”osul” la construcția unui bloc ANL la Lugoj, apartamentele acestuia urmând să fie utilizate de profesori și medici din orașul de pe Timiș, ca locuințe de serviciu. Proiectul este propus de primarul Lugojului, social-democratul Francisc Boldea, care spune că orașul pe care îl păstorește are şansa să construiască încă un bloc ANL, în aceeaşi zonă unde au început deja lucrările pentru două blocuri finanţate de agenţie.

”Pe lângă cele 60 de unităţi, se mai construiesc 22 de unităţi locative, pentru specialiştii din domeniul sănătăţii şi învăţământului. Vom supune aprobării protocolul pe care trebuie să-l facem cu Inspectoratul şcolar şi cu Directia de sănătate. Credem că prin asta stabilizăm personalul navetist din Timişoara şi din alte localităţi, atât la sănătate cât şi la învăţământ. Nu e corect să plătim pentru navetă, când avem posibilitatea să le oferim o locuinţă de serviciu. Cel puţin 11 vor fi pentru sănătate şi 11 pentru învăţământ”, a declarat Francisc Boldea, potrivit Lugojeanul.ro.

Primarul Francisc Boldea anunţă ca sigură ridicarea blocului şi susţine că în scurt timp va fi predat amplasamentul către ANL, pentru începerea lucrărilor.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*