Național

Președintele României merge în vizită oficială la München. Află ce premiu va primi în Germania

Președintele României merge în vizită oficială la München. Află ce premiu va primi în Germania

Președintele României va efectua, în perioada 1-2 iunie 2018, o vizită la München (Germania), cu prilejul decernării Premiului ”Franz Josef Strauss-2018”, de către prestigioasa fundație germană ”Hanns Seidel”. Ceremonia de acordare a premiului va avea loc sâmbătă, 2 iunie, la Palatul Regal din München – ”Allerheiligen-Hofkirche”.

Fundația Hanns Seidel și conducerea Uniunii Creștin-Sociale din Germania (CSU) au decis, în unanimitate, acordarea, în 2018, a premiului ”Franz Josef Strauss” Președintelui României, Klaus Iohannis, pentru promovarea, în mod constructiv și vizionar, de-a lungul întregii sale cariere politice, a valorilor democratice, a unei societăți unite și a încrederii în proiectul european. Distincția ”Franz Josef Strauss” este însoțită și de un premiu în valoare de 10.000 de euro, pe care Iohannis a decis să îl doneze în scop caritabil Fundației ”Un copil, o speranță”, care derulează proiecte în domenii precum sănătatea, educația și asistența socială, printre acestea aflându-se și programe pentru sprijinirea copiilor diagnosticați cu autism și Sindromul Down. Fundația a primit, în cadrul ediției de anul acesta a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, premiul ”Instituția Anului”, ca încununare a celor 20 de ani de activitate în beneficiul copiilor vulnerabili și al familiilor acestora.

În cadrul ceremoniei care se va desfășura la München, discursul Laudatio va fi rostit de către Barbara Stamm, Președintele Parlamentului din Bavaria. De asemenea, vor mai susține alocuțiuni președintele Fundației ”Hanns Seidel”, Ursula Männle, și premierul Landului bavarez, Markus Söder.

Acest premiu se decernează începând cu anul 1996 unor personalități care s-au făcut remarcate în politică, afaceri, societate și cultură, care promovează pacea, libertatea, respectarea legii și democrația. Printre laureații premiului se numără fostul Cancelar german Helmut Kohl, fostul Președinte al Statelor Unite ale Americii George H. W. Bush, Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și fostul Secretar de Stat american, diplomatul Henry A. Kissinger.

Cu prilejul vizitei la München, Președintele României va decerna vineri, 1 iunie, Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Comandor Barbarei Stamm, Președintele Parlamentului landului Bavaria. Ceremonia va avea loc la sediul Consulatului General al României din München, înalta distincție fiind acordată oficialului german în semn de recunoaștere și apreciere pentru activitatea sa politică, pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea relațiilor româno-germane și pentru proiectele sociale desfășurate în România. Barbara Stamm este prima femeie Președinte din istoria Parlamentului Bavariei. De-a lungul carierei sale politice, începute în 1969 ca membră a Uniunii Creștin Sociale, s-a distins ca partener constant al României, inclusiv din poziția de Împuternicit al Guvernului bavarez pentru relaţia cu țara noastră, precum şi în calitate de Preşedinte al Fundaţiei România-Bavaria pentru Asistenţă Socială. Stamm a fondat, în 1991, Asociația ”Bayerische Kinderhilfe Rumänien e.V” prin intermediul căreia a dezvoltat un dialog foarte constructiv cu autoritățile române pe palierul asistenței sociale. Asociația a desfășurat numeroase acțiuni și proiecte umanitare în județe precum Bihor, Botoșani, Iași, Ilfov, Neamț, Timiș și Tulcea, în sprijinul copiilor, tinerilor și femeilor în situații vulnerabile.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*