Administrație

CJ Timiș alocă 2 milioane lei pentru cultele religioase din județ

Foto: Octavian Pintean

Consiliul Judeţean Timiş va contribui și în acest an cu o sută de mii lei la construcţia Catedralei Neamului, de la Bucureşti, dar și pentru cultele religioase din județ. Aleșii au aprobat astăzi un proiect de hotărâre în acest sens. Propunerea a fost făcută la inițiativa consilierului județean al UNPR, Titu Bojin, fostul lider al CJ.

Banii vor fi viraţi în contul Mitropoliei Banatului, care va vira aceşti bani în contul catedralei de la Bucureşti.

Este al patrulea an consecutiv în care CJ alocă bani pentru cultele religioase din județ. Suma care va fi repartizată este de 2,1 milioane lei. Și de această dată cei mai mulți bani merg către ortodocși. Repartizarea banilor se face în funcție de numărul enoriașilor din fiecare cult. Astfel cu cât procentul este mai mare și suma este mai mare. Sumele primite pot fi folosite pentru cofinanțarea unor lucrări de construcții, renovare și consolidare la biserici, așezăminte sociale și educaționale, iar reprezentanții diverselor culte trebuie să depună situații de lucrări, care urmează să fie decontate de Consiliul J.udețean.

Suma totală este 2.100.000 lei, iar banii se împart astfel: Cultul ortodox român – 1,55 milioane lei, Catedrala Mântuirii Neamului – 100.000 lei, Cultul ortodox sârb – 25.000 lei, Cultul ortodox ucrainean – 20.000 lei, Cultul romano-catolic – 120.000 lei, Cultul greco-catolic – 25.000 lei, Cultul reformat – 30.000 lei, Cultul evanghelic – 15.000 lei, Cultul penticostal – 110.000 lei, Cultul adventist – 20.000 lei, Cultul baptist – 85.000 lei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*