Economic

Pregătirile expoziției Banat Agralim pe ultima sută de metri

Pregătirile expoziției Banat Agralim pe ultima sută de metri

Mai sunt câteva zile până la deschiderea unei noi ediții a expoziției agricole Banat Agralim. Fermierii din vestul ţării sunt aşteptaţi în campusul USAMVB la o expoziție de  animale, utilaje agricole, produse bio.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara, sub egida Ministerului Cercetării și Inovării, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Consiliului Judeţean Timiş și Primăria Municipiului Timișoara, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură Județeană Timiș, Camerei Agricole a Județului Timiș, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Oficiului Județean de Zootehnie Timiș, Asociației Producătorilor de Cereale și Plante Tehnice Timiș, Asociației Crescătorilor de Vaci cu Lapte Timiș, Asociației Crascătorilor de Bovine „Narcisa” Timiș, AJOC – Ovis Banatim, Asociației Crescătorilor de Ovine OVITIM Miorița Coștei Timiș.

BANAT AGRALIM, manifestarea expozițională, se va desfășura în perioada 8 – 10 iunie 2018, în Campusul USAMVBT din Timișoara, Calea Aradului nr. 119.“Anul acesta evenimentul deosebit de important pentru timișeni și nu numai, se organizează sub egida Ministerului Cercetării și Inovării având, de altfel, o zonă destinată și specifică acestor preocupări ale invenției și inovației. Vor fi câteva standuri unde vizitatorii vor avea ocazia să vizualizeze parte din cercetările și rezultatele din cercetării din universitate și din zona Timișorii în general. Anul acesta sunt bine reprezentate partea zootehnie, mecanizare, și un aspect al noutății este cel legat de zona și localizarea pavilionului expozițional din universitatea noastră, practic o locație nouă, care se amenajează zilele acestea și sper să fie o surpriză plăcută pentru vizitatori și expozanți. Avem peste 300 de premii în cadrul tombolei organizate cu ocazia Banat Agralim”, a precizat rectorul USAMVB, prof. univ. dr. Cosmin Popescu.

Din punctul nostru de vedere este foarte important ca în trei zile să găsim cele mai mari firme din județul nostru și nu numai într-un singur loc și mai ales colaboratorii dumnealor să-și facă contracte noi. Ne dorim ca în timpul expoziției să se semneze și contracte. Dacă fac o comparație între Banat Agralim și o expoziție din altă țară, nu sunt mari diferențe. Ne bucurăm de cel mai mic producător, de la o persoană fizică și până la cea mai mare firmă există în județul nostru. Pentru noi înseamnă foarte mult, înseamnă agricultura care are o componentă în economia noastră, ținând cont că județul Timiș este doilea motor al economiei pe plan național. (…). Ne străduim pentru câteva zile să aducem știința, practica și arta în agricultură  la un loc”, a spus președintele executiv al CCIAT, Florica Chiriță.

Programul conex cuprinde demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole, conferințe, seminarii și work-shop-uri cu tematică specifică.

În data de 8 iunie 2018, cu începere de la ora 14.30, în incinta campusului universitar, CCIA Timiș și Camera de Comerț Bilaterală Bulgaria-România din Ruse, prezentă cu firme în stand colectiv, organizează un parteneriat de afaceri multisectorial.

Pe durata desfășurării expoziției, se vor organiza concursuri de echitație și dresaj canin, show-uri gastronomice, momente artistice, tombolă.

Program de vizitare: 9.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*