Administrație

Pasajul Popa Șapcă inaugurat cu fast

Pasajul Popa Șapcă inaugurat cu fast

Pasajul Popa Șapcă este deschis circulației, după ce astăzi la ora 13.30 a avut loc ceremonia de inaugurare după lucrările de modernizare.

Pe muzică de fanfară, așa a început inaugurarea pasajului Popa Șapcă, iar  aproape o oră a durat festivitatea. A fost adus şi un monitor de mari dimensiuni, pe care au fost proiectate imagini din timpul lucrărilor care s-au efectuat la acest obiectiv. “Acest proiect cuprinde amenajarea străzii Popa Şapcă de la Punctele Cardinale, până aici, sub calea ferată, amenajarea Bd. Antenei, din acest punct, până la sensul giratoriu de la Galeria 1 şi amenajarea străzii Demetriade pe porţiunea învecinată acestui punct. S-a desfiinţat fostul pasaj, care avea o deschidere de 10,25 metri şi construcţia acestui nou pasaj”, a spus Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În plus, edilul a precizat că nu vor mai fi văzute mașini care plutesc sub pasaj, datorită unui sistem modern instalat. “La fiecare ploaie mai abundentă, aici pur și simplu se puteau vedea mașini plutind. Acum nu o să mai fie așa ceva. Există pompe foarte puternice, iar când ploaia depășește un anumit nivel de intensitate, pompele pornesc automat, pompează apa în acele rezervoare, iar când ploaia se oprește, din rezervoare apa este transmisă în sistemul de colectare a apelor pluviale al orașului”.

La final, după ce au fost acordate diplome celor implicați în proiect, edilul Nicolae Robu a testat șoseaua de la volanul automobilului său Mercedes.

Reamintim, aproximativ 6,5 milioane de euro au fost alocați de Primăria Timișoara pentru extinderea la patru benzi a străzii, lărgirea pasajului, fiind realizate șase benzi sub el, și amenajarea intersecțiilor din zonă. Lucrările au început în 13 iunie 2016, fiind sistate în perioada de iarnă, termenul final fiind sfârşitul lunii iulie 2018.

Pasajul trece subteran pe sub o linie de cale ferată şi asigură legătura rutieră între strada Popa Şapcă şi bd. Antenei. Pasajul prezintă un gabarit de stradă cu 6 benzi de circulaţie, 2 benzi spre strada Popa Şapcă şi una pentru viraj la dreapta de pe str. Demetriade şi 2 benzi spre bd. Antenei şi una pentru viraj la dreapta pe str. Demetriade.

Pasajul Popa Şapcă este compus din rampa Popa Şapcă, pasajul subteran propriu-zis şi rampa bd. Antenei. Potrivit municipalității, gabaritul măsurat pe verticală de la nivelul tălpii inferioare a grinzilor principale până la cel mai apropiat punct din strada pe care o supratraversează este de 4,40 m. Pasajul propriu-zis are, după lucrări, lăţimea de 23,50 m.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*