Administrație

Călătorii din Timişoara pot plăti biletul printr-o aplicație mobilă

Călătorii din Timişoara pot plăti biletul printr-o aplicație mobilă

Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Timișoara își pot achita biletele prin intermediul unei noi aplicații.

24pay este un portofel electronic care pune la dispoziție plata cu telefonul mobil fără costuri suplimentare pentru călători. Facilitatea este posibilă în urma acordului încheiat de Compania PTP Online în parteneriat cu Banca Transilvania și Societatea de Transport Public Timișoara.

Aplicaţia 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android şi iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Pentru utilizarea aplicaţiei, este necesară adăugare unui card bancar Visa/Mastercard. Pentru a achiziţiona un titlu de călătorie, utilizatorii trebuie să acceseze secţiunea Transport Public din aplicaţie şi să scaneze codul QR afişat în staţie sau în mijlocul de transport în comun. Dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, acesta se va apropia de eticheta cu simbolul NFC. După scanare, utilizatorul va selecta titlul de călătorie dorit. După confirmarea tranzacţiei, titlul de călătorie achiziţionat va fi disponibil în secţiunea Bilete pentru control. În cadrul operaţiunii de control de bilete, călătorii au obligaţia de a prezenta telefonul cu aplicaţia Transport Public – 24pay în vederea efectuării controlului valabilităţii titlului de călătorie pe mijlocul de transport utilizat.

Un comentariu

  1. Am folosit aplicatia si merge bine. In sfarsit avem si noi solutii moderne de plata

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*