Educație

USAMVB găzduiește Conferința Internațională de Științele Vieții. Ministrul Mediului, prezent la Timișoara

USAMVB găzduiește Conferința Internațională de Științele Vieții. Ministrul Mediului, prezent la Timișoara
Adora Beauty

Acțiune importantă, în premieră, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Instituția găzduiește în perioada 24-25 mai lucrările Conferinței Internaționale de Științele Vieții, concomitent cu Congresul pentru Agricultură “Save agriculture, save environment and save earth”.

Evenimentul acoperă o gamă de largă de subiecte în domeniul științelor vieții, cu scopul de a crea un cadru stimulativ pentru interacțiunea sau schimbul de experiențe între participanți și pentru prezentarea ultimelor rezultate ale cercetărilor, idei și concepte inovative.

Conferința Internațională de Științele Vieții reunește experți și cercetători din peste 30 de țări. La eveniment au luat parte, pe lângă oficialitățile județului Timiș (Călin Dobra- președintele CJ Timiș și Eva Andreaș- prefectul județului Timiș, vice prim-ministrul și Ministrul Mediului – Grațiela Gavrilescu, dar și președintele Academiei de Știinte Agricole și Silvice – prof. dr. Valeriu Tabără.“Sunt onorată să fiu prezentă la această deschidere. Sper ca în urma dezbaterilor care au loc în zilele următoare, atât experții veniți dinafara granițelor României, cât și reprezentanții USAMVB să tragă concluzii care să se transforme în niște concepte clare privind viziunea mediu și agricultură, metode pe care noi ar trebui să le implementăm privind efectul schimbărilor climatice. A doua componentă a deplasării mele la Timișoara a fost și în calitatea mea de ministru al mediului și reprezentant al Guvernului PSD-ALDE, sfătuindu-mă și cu ceilalți miniștrii, ca două dintre grupurile de lucru pe care Ministerul Mediului le va avea în desfășurare începând cu 1 ianuarie 2019 privind președinția Consiliului Uniunii Europene să înceapă aici la Timișoara, chiar în prima jumătate a lunii ianuarie. Este vorba despre reuniunea experților pe tot ce înseamnă efectele schimbărilor climatice și reuniunea experților privind gazele cu efect de seră”, a subliniat Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului.

În deschiderea conferinței au fost susținute prelegeri de notorietate de către oameni de știință recunoscuți la nivel international, care lucrează în domeniul științelor vieții.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*