Politic

Grațiela Gavrilescu: “De la Timișoara a început democrația, tot de aici să înceapă și grupurile de lucru privind Președinția Consiliului Uniunii Europene”                                           

Grațiela Gavrilescu: “De la Timișoara a început democrația, tot de aici să înceapă și grupurile de lucru privind Președinția Consiliului Uniunii Europene”                                            

Președinția Consiliului Uniunii Europene se asigură prin rotație între statele Uniunii Europene la fiecare șase luni. Grațiela Gavrilescu, vice prim-ministru ALDE și ministrul Mediului a propus ca două dintre grupurile de lucru să aibă loc la Timișoara.

În calitatea mea de Ministru al Mediului și de reprezentant al guvernului PSD- ALDE m-am sfătuit și cu ceilalți miniștri, printre care și cu Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, și ne-am dori ca două dintre grupurile de lucru pe care Ministerul Mediului le va avea în desfășurare începând cu 1 ianuarie 2019 privind Președinția Consiliului Uniunii Europene să înceapă aici, la Timișoara, chiar în prima jumătate a lunii ianuarie. Este vorba de reuniunea experților pe tot ce înseamnă efectele schimbărilor climatice și reuniunea experților privind gazele cu efect de seră. Astăzi, în urma întâlnirilor avute la Consiliul Județean Timiș am stabilit ca încă o reuniune și anume Reuniunea directorilor de schimbări climatice a țărilor membre să se desfășoare în luna martie tot la Timișoara ținând cont și de modul în care universitatea din Timișoara încearcă să conlucreze cu toate instituțiile statului în domeniul acesta de specialitate. Este o oprtunitate pentru județul Timiș și pentru municipiul Timișoara, de a-și prezenta modul de lucru, profesionalismul, ospitalitatea și nu în ultimul rând tradiția bănățeană, tuturor țărilor membre. Eu l-am felicitat pe colegul meu, Marian Cucșa, care a ținut foarte tare ca eu să fiu prezentă la deschiderea celor două evenimente, pentru că este exact legat de funcția pe care eu o dețin. A avut dreptate și îi mulțumesc foarte mult” , a spus vice prim-ministrul și ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*