Politic

Preşedintele Organizaţiei de Femei ALDE Timiş solicită controale la grădinițe pentru a preveni abuzul copiilor

Preşedintele Organizaţiei de Femei ALDE Timiş solicită controale la grădinițe pentru a preveni abuzul copiilor

Conducerea OFLDE Timiș va demara o campanie județeană și va extinde o acțiune de solicitare a controalelor la toate unitățile de învățământ private, în special creșe și grădinițe.

Totul, după ce o mămică din Timișoara a reclamat faptul că propriul copil a fost abuzat fizic și verbal de către îngrijitoare. Aceasta este acuzată de mai multe foste colege că înjura copiii, le aplica corecții fizice dure, îi scotea afară singuri, îi lăsă nesupravegheați. Toate aceste nereguli au fost imediat transmise administratorului grădiniței, care nu a luat niciodată nicio măsură împotriva ei, de frica unei demisii.

Membrele Organizației de Femei ALDE Timiş (OFLDE) au primit o sesizare din partea unei mame care dorește să facă public cazul pentru a ajuta și încuraja alți părinți să sesizeze acest tip de evenimente nedorite și traumatizante pentru copii. “Am preluat mesajul din partea unei mămici, care își dorește să rămănă anonimă, dar care în același timp nu dorește ca cele întâmplate să rămână necunoscute. În plus, ni s-a transmis o listă întreagă de conversații iîn care părinții și foste cadre didactice confirmă cele întâmplate. Înainte de a posta aceste informații, părinții au depus sesizări la Inspectoratul Școlar Timiș și DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului). Scopul postării este acela de a atrage atenția părinților atunci când aleg o grădinița sau alta, iar atunci când sesizează și cele mai mici indicii că ceva este în neregulă cu copiii lor să caute să identifice cauzele și să ia atitudine. Astfel prevenim expunerea copiilor noștri la forme de abuz ce le pot influența întreaga viață”, transmite Lidia Lacțion, președinte OFLDE Timiș.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*