Social

Amenzi ”fără număr” pentru RETIM, cu ”dedicație” de la Poliția Locală Timișoara

Amenzi ”fără număr” pentru RETIM, cu ”dedicație” de la Poliția Locală Timișoara

Alte cinci sancțiuni, în valoare de 10.000 lei, au fost aplicate de polițiștii locali societății de salubrizare RETIM. Societatea timișoreană a ajuns la 27 de amenzi contravenționale, care totalizează 83.500 de lei, în numai o lună.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat să verifice și să ia măsuri cu privire la modul în care societatea RETIM SA se achită de sarcinile pe care le are pe linie de salubrizare a orașului. După cele 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 73.500 lei, aplicate deja, verificările au continuat, constatându-se noi nereguli. Au fost depistate disfuncționalități în îndeplinirea obligațiilor, respectiv necolectarea reziduurilor stradale, pe străzile Sf. Ioan, Gh. Lazăr, Teiului, C. Brediceanu, Gen. I. Dragalina, fiind întocmite un număr de cinci procese verbale de constatare a contravenției conform HCL 143/2016, de câte 2.000 lei fiecare, valoarea totală fiind de 10.000 lei.

Totodată, Poliția Locală din Timișoara atrage atenția și asupra faptului că se acționează și în ceea ce privește verificarea modului în care cetățenii, persoane fizice sau juridice, respectă legislația privind menținerea curățeniei, potrivit HCL 371/2007 și aceștia având obligația de a întreține curățenia în apropierea imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea. Astfel, cetățenii și asociațiile de proprietari au ca obligații să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale. De asemenea, persoanele fizice și juridice sunt obligate să întrețină în stare corespunzătoare împrejmuirea imobilelor și acolo unde este cazul să asigure curățirea și întreținerea permanentă a șanțurilor și podețelor în zona acestora, să asigure și să mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcarea pe care le folosesc, precum și în jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar și să amplaseze recipientele pentru colectarea deșeurilor menajere și reciclabile și să mențină curățenia în jurul acestora.

”Poliția Locală va continua să monitorizeze atât activitatea desfășurată de societatea de salubrizare a orașului pentru ca aceasta să-și respecte îndatoririle prevăzute de legislația în vigoare, cât și modul în care cetățenii respectă prevederile legale privind abandonarea de deșeuri și întreținerea curățeniei, astfel că face din nou apel la populație să ne sesizeze situații în care există disfuncționalități în ridicarea deșeurilor sau situații în care sunt abandonate deșeuri de către cetățeni ori nu este întreținută curățenia în jurul imobilelor, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro pentru a se efectua verificări și a se lua măsurile legale care se impun”, transmit oamenii legii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*