Administrație

Timișoara va avea cel mai inteligent sistem de parcare! O spune city-managerul Robert Kristof

Timișoara va avea cel mai inteligent sistem de parcare! O spune city-managerul Robert Kristof

Timișoara ar putea avea, în viitorul apropiat, un sistem inteligent de parcare care să cuprindă toate parcajele din zona centrală a orașului de pe Bega. Sistemul ar urma să acopere zonele centrale cuprinse în Timpark și să informeze șoferii cu privire la locurile libere din zona roșie și zona verde,m prin intermediul unui smatphone.

City managerul Timișoarei, Robert Kristof, a anunțat că a fost demarată procedura de achiziție pentru studiul de fezabilitate ”Sistem inteligent de parcare (Smart Parking)”, achiziție demarată de către SC Drumuri Municipale (SDM)Timișoara SA, societate unde Consiliul Local Timișoara este acționar unic.

”Sistemul inteligent va fi implementat în zona verde și zona roșie, unde sunt aproximativ 2.000 de locuri de parcare. Acest sistem va putea afișa în timp real dacă un loc de parcare este ocupat sau nu și va direcționa șoferii cu ajutorul GPS-ului către locurile libere, iar prin sincronizarea cu sistemele de plată (SMS și card bancar), se va verifica automat dacă există parcare frauduloasă, situație în care un inspector aflat în zonă va fi notificat pe tabletă și va fi direcționat unde să aplice amenda”, a explicat administratorul public al Timișoarei.

Acest sistem inteligent de parcare va ajuta la decongestionarea traficului din zona centrală, scăzând traficul generat de mașinile care caută un loc de parcare, dar va ajuta și inspectorii SDM în procesul de verificare, întrucât ”trimișii” societății vor avea doar sarcina să aplice amenzi unde le va indica sistemul inteligent nou creat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*