Social

Video: Gunoaie de oameni! ”Prins” cu camerele video în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public

Video: Gunoaie de oameni! ”Prins” cu camerele video în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public

Încă un cetățean a fost surprins cu ajutorul camerelor video abandonând deșeuri pe strada Cercului, stradă igienizată în urmă cu o săptămână la solicitarea polițiștilor locali.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în această perioadă verificările pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, luând inclusiv măsurile legale pentru identificarea și sancționarea celor depistați cu ajutorul imaginilor video înregistrate pe camerele amplasate acolo unde frecvent sunt aruncate gunoaie, formându-se rampe clandestine de resturi de tot felul. O astfel de locație este strada Cercului, unde, în ultima perioadă, s-a reclamat frecvent formarea de rampe clandestine de deșeuri din cauza celor care au abandonat gunoaie acolo, fiind depistate mai multe persoane în această situație, care au fost de altfel sancționate. În urmă cu aproximativ o săptămână zona a fost din nou igienizată, fiind instalate apoi și camere de supraveghere. Interesant este că de la instalarea camerei, locația a rămas curată, o singură persoană fiind surprinsă abandonând resturi pe domeniul public, aceasta urmând să fie identificată și sancționată.

Reamintim că de la începutul anului, polițiștii locali au aplicat un număr de 808 sancțiuni contravenționale persoanelor care au abandonând deșeuri pe domeniul public, sancțiuni cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice. ”Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățenii orașului să sprijine acțiunile polițiștilor locali de a identifica persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public, rugând cetățenii care observă astfel de situații să sune la telefoanele 0256.968 sau 0256.246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro în cazul în care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public. De asemenea, rugăm cetățenii să ne sesizeze și situații în care există disfuncționalități în ridicarea deșeurilor de către societatea de salubrizare a orașului, RETIM, conform contractelor încheiate cu populația, deoarece, odată cu încălzirea vremii resturile aflate pe domeniul public pot crea disconfort prin provocarea de mirosuri neplăcute și chiar pot afecta sănătatea cetățenilor orașului dacă deșeurile nu sunt ridicate la timp”, transmit reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*