Utile

M.A.I.: Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă!

M.A.I.: Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă!

Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) a postat , ieri, o discuție pirtată de un polițist cu un șofer aflat în trafic. Cu această ocazie, reprezentanții Ministerului au ținut să tragă un nou semnal de alarmă și să informeze șoferii care cer oamenilor legii documente justificative care să le ateste prezența într-un loc sau altul.

M.A.I. a postat un dialog dintre un șofer din trafic și un polițist, purtat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce omul legii i-a cerut conducătorului auto să sufle în etilotest.

”Dialog aseară între un șofer și un polițist:
– Dar nu trebuia să fiți aici!
– De ce?
– Gabriela mi-a zis că sunteți pe strada cealaltă!
– Gabriela fiind cine?
– Fata asta care vorbește la Waze! Aveți ordin de serviciu pentru strada asta? Dacă mi-l arătați suflu…dacă nu aveți, nu suflu!”, arată o postare pe pagina de Facebook a M.A.I., instituția arătând și faptul că nicio aplicație de navigație nu poate fi exactă în transmiterea informațiilor privind amplasarea radarelor și nu numai. ”Nu vă bazați pe aplicațiile de navigație pentru a ne identifica în trafic, uneori și noi le folosim! Vedeți, Waze nu le știe chiar pe toate…”, precizează M.A.I., prin intermediul mesajului de pe rețeaua de socializare.

”Atunci când vă oprește, polițistul are obligația să se prezinte. Restul e legendă. Așa că nu-i cereți documente justificative de care ați aflat din postările binevoitorilor care caută soluții pentru a scăpa de lege! Asta e ca și cum vă urcați în autobuz și-i cereți șoferului să vă arate permisul, ITP-ul, testul psihologic etc! Dacă sunteți reticent și agresiv nu rezolvați nimic! Din contră, asta vă poate agrava situația”, se mai arată în mesajul postat pe pagina Ministerului.

Aceeași postare arată care este diferența între aceiași șoferi români și cum procedează când sunt opriți de oamenii legii în traficul din România și ce fac aceștia când sunt opriți, în trafic, în afara granițelor țării. ”Apropo, există cineva dintre dumneavoastră care a cerut ordinul de serviciu, legitimația etc. când a fost oprit de poliție într-o altă țară? Ne puteți spune și nouă ce reacție au avut polițiștii?”, se întreabă reprezentanții oamenilor legii.

Dialog aseară între un șofer și un polițist:- Dar nu trebuia să fiți aici!- De ce?- Gabriela mi-a zis că sunteți pe…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe 20 Mai 2018

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*