Social

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș a semnat noul contract de salubrizare pentru Zona 4 – Făget

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș a semnat noul contract de salubrizare pentru Zona 4 – Făget

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș a semnat astăzi noul contract de salubrizare pentru Zona 4 – Făget, cu operatorul Brai – Cata SRL. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Consiliu a Primăriei din Făget, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, dar și a mai multor edili locali.

Acest contract va fi valabil pe o perioadă de zece ani.“E un moment important pentru zona IV Făget. Pentru că după aproape doi ani de licitații a reușit firma Brai Cata să obțina contractul de salubrizare, să devină operatorul nostru zonal. Până acum salubrizarea s-a făcut cu societatea RETIM. Aceștia nu s-au prezentat la ultima licitație. Ne dorim o colaborare bună cu Brai Cata, astfel încât să avem o colectare selectivă și la standarde europene în zonele limitrofe”, a explicat viceprimarul orașului Făget, Vasile Sita.

Conform contractului și a caietului de sarcini, va urma o perioadă de mobilizare, care se va întinde pe parcursul a 120 de zile. În această perioadă, operatorul va avea obligația de a semna contractele individuale cu cetățenii, precum și cu asociațiile de proprietari, instituțiile publice și cu agenții comerciali. Împreună cu reprezentanții ADID Timiș, operatorul va demara, de asemenea, mai multe campanii de conștientizare și informare publică despre modul în care este necesar să se desfășoare colectarea. În acest sens, odată cu semnarea contractelor, vor fi împărțite și ghiduri despre sistemul de colectare.

Am ajuns la final. Tot județul este acoperit cu operatori pentru deșeuri, inclusiv deponeul, stațiile de transfer. Practic, ce a fost greu a trecut. Acum e vorba de nuanțe, de perfecționarea colectării. E o zonă mai slab economic, iar operatorii nu s-au înghesuit. Îmi doresc mult să funcționeze. ADID îi va sprijini, să fie un lucru benefic cetățenilor”, a transmis președintele ADID Timiș, Traian Stancu.

În timpul perioadei de mobilizare, operatorul va distribui în mediul urban pubele negre de 240 de litri pentru colectarea deșeurilor reziduale și pubele galbene de 240 de litri pentru colectarea deșeurilor reciclabile. În mediul rural, pe de altă parte, vor fi împărțite pubele negre de 120 de litri pentru deșeurile reziduale și saci galbeni de 120 de litri pentru deșeurile reciclabile. “În primul rând vom face tot ce s-a prevăzut în caietul de sarcini și în contract. Vreau să felicit echipa de la CJ și ADID pentru că au întâlnit cea mai documentată echipă. Ca și operațiuni avem colectarea deșeurilor amestecate și a celor reciclabile. Ele sunt trimise la stațiile de sortare care le operează, apoi merg la depozitare, unde este un alt operator. Pe perioada de când am derulat acest contract, din februarie-martie, am observat cu surprindere pentru că în alte zone nu au fost atât de bine intenționați cetățenii, procentul de deșeuri reciclabile este foarte mare în comparație cu alte zone din țară. Avem cea mai bună echipă care se ocupă de acest contract”, a spus Teodor Florescu, managerul societății de salubrizare Brai Cata.

În orașul Făget, deșeurile reziduale vor urma să fie colectate de către operator de două ori pe săptămână, iar deșeurile reciclabile vor fi ridicate o singură dată pe săptămână. În ceea ce privește colectarea deșeurilor din sticlă, aceasta se va realiza o dată la două săptămâni.

“În mediul rural, frecvența de colectare a deșeurilor va fi diferită. Astfel, deșeurile reziduale vor fi ridicate o singură dată pe săptămână, cele reciclabile o dată la două săptămâni, iar cele din sticlă vor fi colectate o dată pe lună. Zona 4 – Făget cuprinde următoarele localități: Făget, Bârna, Bethausen, Curtea, Dumbrava, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă, Pietroasa, Tomești și Traian Vuia”, a afirmat directorul ADID Timiș, Romeo Ursu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*