Cultură

O nouă premieră la Teatrul Naţional: „Mata Hari”

O nouă premieră la Teatrul Naţional: „Mata Hari”

Vineri, 18 mai, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari” al Teatrului Național din Timișoara are loc un nou one woman show: Mata Hari de Crista Bilciu. Spectacolul creat și interpretat de actrița Roberta Popa Ionescu deschide o nouă pagină din seria spectacolelor de interpret prin care Teatrul Național oferă unui public curios de interacțiunea cu actorul, întâlnirea în laboratorul de creație în care actorul își asumă „la vedere” atât conceptul piesei, cât și construcția personajului.

Spectacolul se construiește în jurul celebrei dansatoare exotice Mata Hari, unui personaj care a exercitat o fascinație extraordinară și al cărei mit, intensificat de povestea și misterul care îi înconjoară viața și moartea, a traversat anii, îmbogățindu-se mereu și mereu.

Într-un one-woman show tulburător și complex, Roberta Popa Ionescu reface traseul acestei femei care și-a depășit epoca. Între jurnal poetic și documentar, Mata Hari recompune tabloul unei vieți în care istoria „mică”, personală și istoria „mare”, a tulburatului început de secol XX, se amestecă halucinant, ca un dans pe cât de exotic, pe atât de fatal.

Echipa de creație a spectacolului este completată de scenografa Geta Medinski. Conceptul video îi aparține lui Sebastian Hamburger, iar coregrafia este semnată de Mirabela Zonai.

Următoarea reprezentație a spectacolului este programată duminică, 20 mai.

Biletele pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți – duminică, orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*