Social

Foto: 700 de șoferi cu un handicap la bunul simț, arși la buzunare de Poliția Locală Timișoara

Foto: 700 de șoferi cu un handicap la bunul simț, arși la buzunare de Poliția Locală Timișoara

Peste 700 de sancțiuni au fost aplicate, în acest an, de polițiștii locali din Timișoara, șoferilor care parchează pe locurile persoanelor cu dizabilități. În plus, oamenii legii, caută soluții pentru a-i depista pe cei care se folosesc de legitimații de persoană cu dizabilități în mod ilegal.

Polițiștii locali au în atenție permanent prevederile legale referitoare la oprirea și staționarea autovehiculelor pe locurile de parcare rezervate pentru diferite activități sau pentru persoanele cu dizabilități, marcate și semnalizate corespunzător, constatând un număr semnificativ de încălcări ale legislației în această privință. Pe lângă constatările efectuate în teren, au existat și numeroase sesizări cu privire la cei care nu respectă indicatoarele rutiere în această privință. Astfel de încălcări ale actelor normative în vigoare au fost constatate în zone precum Piețele Badea Cârțan, Huniade și Mărăști, dar și pe străzile sau bulevardele Aurelianus, Revoluției, Ana Ipătescu, Șagului, S. Bărnuțiu, Eftimie Murgu, Republicii, N. Lenau, M. Viteazu, 16 Decembrie, Gen. I. Dragalina, Martirilor, C. Andronescu, etc. În ultimele patru luni, polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în cazul a 712 conducători auto care nu au respectat prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități.

Un caz aparte este reprezentat de persoanele care nu au nicio afecțiune și dețin legitimații destinate persoanelor cu dizabilități pe care le afișează în parbriz, prin care pot staționa pe locurile special amenajate pentru această categorie. Din acest motiv, Poliția Locală intenționează să colaboreze cu asociațiile care reprezintă persoanele cu nevoi speciale pentru a se găsi o modalitate ca persoanele care nu au dizabilități să nu mai poată avea acces la astfel de documente cu ajutorul cărora să ocupe locurile de parcare special amenajate și prevăzute cu indicatoare pentru cei cu adevărat în nevoie.

”Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a nu periclita deplasarea cu autovehiculele și staționarea în locurile special amenajate a persoanelor cu dizabilități, dovedind astfel că ne aliniem la țările civilizate și îi respectăm pe semenii noștri cu nevoi speciale, dar și pentru a evita aplicarea de sancțiuni contravenționale, care pot ajunge, conform OUG 195/2002, până la 725 lei și 3 puncte penalizare la permis”, transmit reprezentanții instituției.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*