Eveniment

Persoane bănuite de șantaj şi fals informatic, luate pe sus de mascaţi

Persoane bănuite de șantaj şi fals informatic, luate pe sus de mascaţi
Adora Beauty

Miercuri, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii informatice, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T din Timiş, au descins o percheziție, pe raza municipiului Arad, la locuinţa unor persoane bănuite de fraudă informatică și șantaj. Două persoane au fost conduse la audieri.

Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2018, cei în cauză, respectiv un bărbat, de 41 de ani și o femeie, de 39 de ani, din Arad ar fi creat un profil fals pe site-ul de escorte racolând mai multe persoane cărora le motivau că oferă servicii de calitate de natură sexuală. Aceștia solicitau clienților fotografii în ipostaze intime, pe care ulterior le foloseau pentru a-i șantaja în schimbul unor sume de bani. Această activitate l-a vizat și pe un cetățean american, care în urma șantajului a suferit un prejudiciu de 30.000 de dolari.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat patru telefoane mobile, trei cartele SIM, un SSD, un memory stick USB și mai multe înscrisuri care vor fi supuse percheziţiei informatice.

Totodată, poliţiştii au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de șantaj, fals informatic și constituirea unui grup infracțional organizat.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*