Social

Foto: O sută de șoferi pe săptămână, sancționați pentru că au parcat pe pistele de biciclete din Timișoara

Foto: O sută de șoferi pe săptămână, sancționați pentru că au parcat pe pistele de biciclete din Timișoara

Nesimțirea se plătește. Aproape 300 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii locali din Timișoara, pentru oprirea sau staționarea pe pistele pentru bicicliști, numai în ultimele trei săptămâni.

Polițiștii locali au intensificat în ultima perioadă, o dată cu încălzirea vremii, acțiunile pe linia depistării conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele pentru bicicliști din oraș, acest aspect fiind unul prioritar pentru asigurarea fluenței traficului din municipiu, existând permanent o preocupare continuă pentru sprijinirea celor care se deplasează pe două roți.

Pe lângă constatările efectuate de toți polițiștii locali aflați în teren, după cum s-a anunțat deja, din 25 aprilie au fost introduse și patrulele de polițiști locali pe segway-uri, care sunt prezente pe pistele pentru bicicliști pentru a-i depista pe conducătorii auto care nu respectă legislația. Polițiștii locali au aplicat în acest interval un număr de 294 sancțiuni contravenționale numai pe pistele pentru bicicliști din oraș, în toate zonele.

”Poliția Locală atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor, sancțiunile pentru aceste situații, conform OUG 195/2002 fiind între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă. De asemenea, facem din nou apel la cetățeni ca, în cazul în care observă astfel de nereguli să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, sau la numărul de telefon înființat special pentru bicicliști 0356.913, iar polițiștii locali se vor deplasa la fața locului pentru luarea măsurilor legale care se impun”, transmit reprezentanții instituției de la Pădurea Verde.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*