Cultură

”Dansând în noapte”, din nou pe scena Teatrului Maghiar de Stat Timișoara

”Dansând în noapte”, din nou pe scena Teatrului Maghiar de Stat Timișoara

Unul dintre cele mai emoționante spectacole care se joacă în actuala stagiune pe scena Teatrului Maghiar de Stat din Timișoara, revine înainte de marele festival TESZT. ”Dansând în noapte” se joacă vineri, 18 mai 2018, cu începere de la ora 19:00, în Sala Mare.

Fiind cea de-a patra premieră din stagiunea 2017/2018, ”Dansând în noapte / Táncos a sötétben”, în regia lui Kocsárdi Levente, se bazează pe textul filmului ”Dancer in the dark” de Lars von Trier. Spectacolul revine pe scena din Sala Mare vineri, 18 mai 2018, de la 19:00.

Americanul Patrick Ellsworth a adaptat scenariul filmului ”Dancer in the dark” pentru musical, un spectacol care se joacă în acest moment în diferite forme teatrale pe întreg continentul european, de curând fiind pus în scenă în varianta musical chiar la Rio de Janeiro (2017), asta în timp ce se află în pregătire și la Londra. Patrick Ellsworth a absolvit Programul de Dramaturgie Americană ”Lila Acheson Wallace” de la Conservatorul Juilliard, New York.

Selma, o imigrantă aproape oarbă, îndrăgostită de musicaluri în America anilor `60, este victima perfectă a justiției, fiind arestată pe nedrept în urma unor circumstanțe nefericite. Mamă iubitoare, bună prietenă, eternă visătoare, Selma va fi înghițită de construcția putredă a banilor și intereselor din pseudodemocrația americană. Spectacolul pune întrebări despre infailibilitatea sistemului juridic, Visul american și limitele noastre umane. Selma este interpretată de actrița Magyari Etelka, iar din distribuție fac parte, ca actori invitați din Ungaria, Csoma Judit și Horányi László, alături de actorii Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely” din Timișoara: Balázs Attila, Szilasi Eszter Júlia, Kiss Attila, Aszalos Géza, Vass Richárd, Éder Enikő, Lőrincz Rita, Mátyas Zsolt Imre, Tar Mónika, Molnár Bence, Lukács Szilárd, Mihály Csongor și Molnos András Csaba, și copiii Makkai Gergő și Lázár Dávid.

Musicalul ”Dansând în noapte/Táncos a sötétben” beneficiază de muzică originală compusă de Vlaicu Golcea, aflat la a treia colaborare cu Teatrul Maghiar din Timișoara. Echipa de creatori îi reunește și pe arh. Mihai Donici (decor), designer Mihaela Crețescu (costume), Cristina Lilienfeld (coregrafie), Uțu Pascu (asistență sound design).

Premiera spectacolului a avut loc pe data de 3 martie 2018 și s-a jucat cu casa închisă, biletele pentru reprezentația de peste două zile putând fi achiziționate la prețul de 24 de lei (12 lei pentru elevi, studenți și pensionari) de la casieria situată pe strada Alba Iulia nr.2, în fiecare zi lucrătoare între orele 16:00-19:00 sau online, de pe www.biletmaster.ro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*