Turism

Bănățenii, invitați să petreacă timpul liber în complexul AquaPark Petroland

Bănățenii, invitați să petreacă timpul liber în complexul AquaPark Petroland

La 161 kilometri de Timișoara, în apropiere de Novi Sad, se află localitatea Bački Petrovac, care vă așteaptă într-un peisaj superb de câmpie, cu parcuri bogate în specii rare de arbori, nesfârșite câmpuri cu flori și cu albastrul apelor Dunării și Tisei. Deși este cea mai mică municipalitate din Serbia, comunitatea din Bački Petrovac, de doar 15.000 de suflete, are multe de oferit oaspeților.

Tot mai mulți turiști vizitează în ultima perioadă Bački Petrovac, fiind atrași atât de turismul rural, de cele peste 20 de gospodării tradiționale care oferă cazare și masă, de obiceiurile și specialitățile multiculturale slovace și sârbești și nu în ultimul rând de modernul complex AquaPark Petroland. Acesta a fost construit pe opt de hectare.

Complexul are şase bazine (printre care un bazin cu valuri şi un râu artificial) ştrand şi locuri de plajă, 20 de tobogane, trei turnuri de pornire, castel de apă pentru copii, restaurante, terenuri de sport.

Deschiderea din acest an va avea loc pe 25 mai. Tarifele sunt accesibile, astfel că un bilet costă 750 dinari pentru adulți (luni-vineri) și 1.000 dinari în weekend, iar copiii sub 18 ani plătesc 550 dinari (luni-vineri) și 700 dinari în weekend.

Localitățile care formează municipalitatea Bački Petrovac sunt cochete, pline de verdeață, casele fiind decorate cu gresie colorată și străjuite de  peluze îngrijite cu flori. În plus, Bački Petrovac este considerat centrul intelectual, cultural și artistic al slovacilor din Serbia. Exact în această mică municipalitate din Voivodina se găsesc Teatrul Slovac din Voivodina, Muzeul Național Slovac și frumoasa clădire a liceului slovac.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*