Administrație

Primăria Timişoara, amendată cu 10.000 de lei pentru deşeurile abandonate pe spaţiul public

Primăria Timişoara, amendată cu 10.000 de lei pentru deşeurile abandonate pe spaţiul public
Adora Beauty

În perioada 10-14 aprilie, s-a constituit, prin Ordin al Prefectului, Comisia Mixtă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş, reprezentanţi ai DSP Timiş şi reprezentanţi ai IPJ Timiş

Ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea timişorenilor, au fost efectuate verificări pe domeniul public. În urma acţiunii „Curăţenia de primăvară”, demarată şi derulată de către Primăria Timişoara prin intermediul operatorului de salubritate, şi încheiată oficial la data de 13.05.2018, s-a constatat că există depozitări necontrolate de deşeuri amestecate pe raza întregului oraş, fiind identificate aproximativ 200 de locuri în care există abandonări de deşeuri.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei Primăria Timişoara, conform prevederilor Legii nr. 211/2011, republicată, privind regimul deşeurilor.

„S-a dispus luarea măsurilor urgente de salubrizare a zonelor afectate de abandonări de deşeuri şi de interzicere a iniţierii unor astfel de acţiuni fără luarea măsurilor de asigurare a existenţei spaţiilor şi dotărilor necesare colectării separate a deşeurilor în vederea prevenirii formării rampelor clandestine de deşeuri şi abandonării de deşeuri pe raza Timişoarei”, au transmis, marţi, reprezentanţii Prefecturii.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*