Social

Peste 700 de amenzi aplicate de polițiștii locali și jandarmi, în mijloacele de transport în comun

Peste 700 de amenzi aplicate de polițiștii locali și jandarmi, în mijloacele de transport în comun

Polițiștii locali și jandarmii din Timișoara au desfășurat acțiuni comune în mijloacele de transport în comun din oraș șu au aplicat peste 700 de sancțiuni în tramvaie, troleibuze, autobuze și în stațiile acestora.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban continuă acțiunile desfășurate în mijloacele de transport în comun, pe lângă cele zilnice, desfășurate de polițiștii locali, în această săptămână continuând și acțiunile desfășurate în comun, prin echipaje mixte, cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș. Principalul scop al acestor acțiuni este acela de a preveni furturile din buzunare și poșete, devenite un fenomen la nivelul municipiului nostru, în special în tramvaie, troleibuze și autobuze, dar și de a lua măsurile legale în cazul altor fapte de natură contravențională care pot avea loc în mijloacele de transport ori în stațiile acestora.

Oamenii legii acționează în uniformă, intenționând prin prezența lor să descurajeze aceste grupuri infracționale, fiind stabilite rute de patrulare frecventate de hoții de buzunare. De asemenea, au fost împărțite periodic și pliante informative prin care cetățenii sunt informați ce trebuie să facă pentru a nu cădea victime ale hoților din buzunare și poșete și unde să apeleze în cazul în care au probleme.

De la începutul acestui an au fost aplicate de polițiștii locali un număr de 732 sancțiuni contravenționale în special pentru provocare de scandal, constituirea în grup cu scopul de săvârși acțiuni ilicite, consum de alcool, tulburarea liniștii publice, apelarea în mod repetat la mila publicului, aruncarea de deșeuri în mijloacele de transport, comerț ambulant, fumat etc. ”Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, principalul scop fiind acela de a preveni comiterea de acte de furt, dar și de a lua măsurile legale în ceea ce privește persoanele care apelează la mila publică, consumatorii de substanțe halucinogene, cei care consumă alcool, fac scandal sau încalcă alte prevederi ale legislației în momentul în care circulă cu mijloacele de transport în comun”, transmit reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*