Sport

Patru locuri 1 pentru familia Pascotă, într-un weekend! Patrick și Ionel își fac de cap pe circuit

Patru locuri 1 pentru familia Pascotă, într-un weekend! Patrick și Ionel își fac de cap pe circuit

Zilele trecute, motocicliștii din familia Pascotă, Patrick și Ionel, s-au impus din nou în cursele la care au participat, Ionel în două etape ale Campionatului European BMU, în timp ce Patrick a luat locul 1, tot în două etape, în Campionatul Național de Motociclism viteză, la clasa 85 cmc.

Circuitul Motor Park din Adâncata, jud. Ialomița, a găzduit la finele săptămânii trecute două etape ale Campionatului European BMU. Ionel Pascotă a ”evoluat” excelent în calificări, reușind să ”pună stăpânire” pe primul loc din grila de start la ambele curse de la clasa Supersport. Așa cum era de așteptat, Pascotă nu a produs nici o ”surpriză” neplăcută și a reușit să se impună atât în etapa a III-a, cât și în cea de-a patra. Cele două etape ale Campionatului European BMU au contat și în Campionatul Național Individual al României (CNIR) la Viteză. Pentru Ionel urmează alte opt etape în cadrul Campionatului European BMU, dar și etapele ”naționalului” României.

În ”cazul” juniorului, Patrick, acesta a participat, în aceeași perioadă, la primele două etape ale Campionatului Național de Motociclism Viteză, în premieră, la clasa 85 centimetri cubi – o competiție dedicată în mod normal sportivilor care au împlinit 14 ani. Cu o derogare obținută de la Federația Română de Motociclism, pentru a putea participa la o clasă superioară celei în care evoluează el în mod normal, Patrick împlinind în urmă cu o săptămână doar 11 ani, mezinul familiei Pascotă a reușit să-și surclaseze adversarii. Cel de-al cincilea campion la motociclism din familia Pascotă le-a suflat locul întâi, în ambele etape, unor sportivi legitimați la Steaua București, mult mai mari ca el din punct de vedere al vârstei.

Pentru micul Patrick umează prima etapă din Campionatul European BMU la Supermoto, competiție care, pentru juniori, debutează în Bulgaria.

”Sunt bucuros și pentru rezultatele mele, dar cel mai mult mă bucur pentru Patrick, care dă dovadă de putere de concentrare și de conștientizare a dificultății acestui sport, atunci când evoluează în clase superioare față de cele cu care este el obișnuit. Mă bucur enorm să văd că obține locuri întâi. Asta îmi demontrează că și el va avea rezultate notabile la motociclism viteză”, a spus Ionel Pascotă, după cursele din weekend.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*