Eveniment

Sute de şoferi au fost amendaţi în weekend

Sute de şoferi au fost amendaţi în weekend
Adora Beauty

În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 450 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Astfel, poliţiştii au constatat 11 infracțiuni și au aplicat 498 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 35 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 21 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 11 mai, în jurul orei 23:40, polițiștii Secției 2 Timișoara au oprit pentru control pe strada Mihai Viteazu un autoturism, condus de un bărbat, de 44 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În 12 mai, în jurul orei 16:55, polițiștii Serviciului Rutier Timișoara au oprit pentru control pe DN 6, în localitatea Belinț, un autoturism, condus de un bărbat, de 61 de  ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, pe numele șoferilor au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile comise.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*