Politic

Daniela Mariș, vicepreședinte OFL Regiunea Vest:“Femeile Liberale din ţară au lansat proiectul Fii meseriaş!”

Daniela Mariș, vicepreședinte OFL Regiunea Vest:“Femeile Liberale din ţară au lansat proiectul Fii meseriaş!”

În zilele de 12 – 13 mai femeile liberale din toate judeţele ţării şi-au dat întâlnire la Iaşi, în contextul a două evenimente importante: lucrările Biroului Politic Naţional OFL, desfăşurat sâmbătă, 12 mai şi dezbaterea “Eficienţa femeii în politică” organizat duminică, 13 mai la Hotel Internaţional Iaşi.

Peste 150 de femei din județul Iași au participat duminică la dezbaterea “Eficiența femeilor în politică”, organizată și moderată de Alina Apostol, primarul comunei Ciortești, vicepreședinte regional al OFL România. Printre participante s-a aflat și Daniela Mariș, vicepreședinte OFL Regiunea Vest.“Am participat în calitate de vicepreședinte OFL Național Regiunea Vest la dezbaterea cu tema: Eficiența Femeii în Politică, eveniment realizat de Organizația Femeilor Liberale Iași”.

Lucrările Biroului Politic Naţional al OFL au fost conduse de deputatul Florica Cherecheş, preşedinte al OFL România şi s-au concretizat prin lansarea proiectului naţional “Fii meseriaş!”.

Este vorba de o acţiune prin care OFL îşi propune să popularizeze în cât mai multe localităţi din țară avantajele pe care şcolile profesionale şi învăţământul profesional dual le oferă, atât în ceea ce privește şcolarizarea, cât şi posibilitatea de ocupare a unui loc de muncă imediat după finalizarea studiilor.“Este o nouă formă de școlarizare pentru elevii care au absolvit clasa a VIII a. Elevii care vor urma aceste cursuri vor avea un loc de muncă asigurat prin contractul încheiat cu agentul economic la înscrierea în această formă de învățământ. OFL dorește prin acest proiect să stopeze abandonul școlar, să se asigure o corelare între cerințele pieții muncii și sistemul educațional. Dorim să ne rămână copiii în țară. Proiectul se va implementa și în Timiș”, a transmis Daniela Mariș, vicepreședinte OFL Regiunea Vest.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*