Eveniment

Ce a păţit un timişean care a lăsat cheia de la maşină în contact

Ce a păţit un timişean care a lăsat cheia de la maşină în contact

Un bărbat de 39 de ani, bănuit de furtul unui autoturism și conducerea acestuia pe drumurile publice, deși nu poseda permis de conducere, a fost identificat de polițiștii timișeni.

În data de 12/13 mai, acesta ar fi sustras un autoturism parcat pe raza localității Cerna, proprietarul lăsând cheile în contact. În urma investigațiilor, polițiștii au depistat autoturismul, care ar fi fost abandonat în sat.

Totodată, efectuând verificări în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 S-a procedat la reținerea pentru 24 ore a bănuitului, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului.

Recomandările poliţiştilor:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar daca veţi lipsi pentru un timp foarte scurt!

Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor!

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asiguratorul CASCO nu vă despăgubeşte dacă nu prezentaţi cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului.

Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate!

Montaţi un sistem de alarmă antifurt şi schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului,dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia! Nu păstraţi dublura cheii de contact în sertarul de la bord!

Anunţaţi imediat Poliţia dacă v-au dispărut plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale vehiculului!

Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea maşinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras, apelaţi Poliţia pentru localizare şi deplasare în zona în care se află acesta!

În situaţia în care aţi devenit victima unui furt de auto, iar autorii v-au contactat cu propunerea de a plăti o sumă de bani în schimbul recuperării, nu vă angajaţi în acest schimb pe cont propriu!

Apelaţi la poliţiştii specializaţi, care vor acţiona profesionist pentru recuperarea autoturismului şi prinderea autorilor! În caz contrar, riscaţi atât pierderea banilor, cât şi să nu recuperaţi autoturismul.

Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii! Riscaţi să vă pierdeţi atât maşina cât şi lucrurile din casă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*