Administrație

Timișoara ar putea avea mii de locuri de parcare ”dedicate” mașinilor înmatriculate în județul Timiș

Timișoara ar putea avea mii de locuri de parcare ”dedicate” mașinilor înmatriculate în județul Timiș

Municipalitatea de pe Bega este aproape de a implementa un sistem de ”rezervare” a locurilor de parcare dintre blocuri exclusiv pentru locuitorii județului Timiș. Primarul Timișoarei a prezentat ideea și a prezentat și ”motivele” unei astfel de idei.

Primarul Timișoarei a anunțat vineri, 11 mai 2018, că își dorește să implementeze un sistem prin care numai mașinile înmatriculate în județul Timiș să aibă posibilitatea să folosească locurile de parcare dintre blocuri, asemeni celor de pe strada Pepinierei (foto), locuri de parcare care ar urma să crească cu câteva mii în următorii ani.

Liberalul din fruntea primăriei capitalei Banatului a oferit amănunte și pe pagina sa de Facebook, cu privire la acest subiect. ”După cum am spus în nenumărate rânduri, Timișoara, ca orice oraș dinamic, ca orice oraș cu rol de capitală, fie ea și doar informală, trebuie să fie un oraș deschis, un oraș îmbietor pentru cetățeni din afara sa, un oraș integrator, un oraș în care toți cei ce optează să-i devină locuitori -mai bine zis: noi cetățeni- să se simtă în el, însușindu-și spiritu-i și îmbogățindu-l, acasă. Și, la dinamica cu care se dezvoltă, Timișoara are nevoie stringentă de noi cetățeni, de mulți noi cetățeni și, din fericire, și-i asigură. Însă, noii cetățeni trebuie să înțeleagă că au datorii, chiar obligații față de orașul care-i adoptă cu atâta generozitate. Prima datorie, obligație, chiar, este să-și facă mutație de domiciliu în buletin, iar a doua, să-și transcrie mașinile pe Timișoara. Nu este corect față de oraș, nu este corect față de timișorenii contribuabili la bugetul local, ca ei să folosească zi de zi tot ce le oferă orașul, realizat pe banii acestora, să uzeze drumurile, să folosească parcările dintre blocuri etc., dar să plătească diversele taxe comunitare în alte localități”, a încercat Nicolae Robu, să explice situația.

Edilul de pe Bega susține că acesta este motivul pentru care intenționează ca locurile de parcare amenajate pe bugetul local în cartiere, să fie numerotate și date gratuit exclusiv cetățenilor cu domiciliul stabil sau flotant în Timișoara, posesori de mașini înmatriculate și fiscalizate în Timișoara. ”Se înțelege că noii cetățeni ai Timișoarei, fără acte în regulă, sunt la egalitate de tratament și șansă cu ceilalți, netrebuind decât să facă demersurile pentru a deveni și ei la fel, cu acte în regulă, implicit contribuabili locali”, a dezvoltat liberalul, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu a mai transmis că detaliile de implementare a acestei idei se vor stabili în perioada următoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*