Politic

Deputatul Cornel Sămărtinean cere demisia prefectului județului Timiș

Deputatul Cornel Sămărtinean cere demisia prefectului județului Timiș
Adora Beauty

Președintele Partidului Mișcarea Populară Timiș, deputatul Cornel Sămărtinean cere public demisia prefectului județului Timiș, Eva Andreaș din cauza abuzului politic pe care îl face.
Mărul discordiei este Roxana Iliescu, care și-a dat demisia din partid, iar potrivit deputatului PMP, prefectul Eva Andreaș nu dorește să emită un ordin prin care să constate încetarea înainte de termen a mandatului de consilier județean a Roxanei Iliescu, conform deciziei partidului.

Reprezentanții PMP au depus la Prefectura Timiș în 11 aprilie o solicitare de a emite un ordin prin care au solicitat și informat Prefectura de demisia Roxanei Iliescu și au solicitat în calitate de instituție, partid politic, să emită un ordin prin care să constate încetarea înainte de termen a mandatului de consilier județean a Roxanei Iliescu, conform deciziei partidului, nu mai este membru de partid. În plus, parlamentarul susține că prefectul a fost pus politic în funcție.“Cerem public demisia prefectului de timis. Prefectura este astazi transformata in organ politic. Este inadmisibil ca un prefect să facă legi. Ea face jocul politic al PSD-ului. Ea, Eva Andreaș, este judecător? Împarte dreptate? Rolul unui prefect nu este să facă justiție, legi, anchete. PMP a luat legătura cu o casă de avocatură de la București și pregătim toate documentele pentru toate demersurile. Vom merge ori pe cale civilă ori penală, nu știm încă, vom vedea. Cum este permis ca un prefect de județ să interpreteze legi și să nu o interpună cum este ea în momentul de față. (…) Există o demisie scrisă a Roxanei Iliescu doar la București”, a transmis președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean.

UPDATE: Roxana Iliescu a precizat că “în urma discuției purtate cu președintele partidului, domnul Traian Băsescu, am hotărât împreuna să amân orice decizie privind eventuala mea demisie din partid. Este foarte probabil ca întreaga situație să fie clarificată după Congresul PMP din 16 iunie“.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*