Social

Aruncatul gunoaielor pe unde te taie capul costă 1.000 de lei, la Timișoara!

Aruncatul gunoaielor pe unde te taie capul costă 1.000 de lei, la Timișoara!

Polițiștii locali din Timișoara au aplicat sancțiuni de 11.000 de lei pentru cei care au abandonat deșeuri transportate cu autovehiculele pe străzile Torac, Cercului, Mureș și Emil Zola.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în această perioadă verificările pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, urmărind permanent acest fenomen, inclusiv cu sprijinul camerelor video montate în locații în care frecvent se formează rampe clandestine de deșeuri.

Două zone de acest fel, în care s-au strâns cantități mari de gunoaie deși au fost igienizate la solicitarea Poliției Locale înainte și după data la care erau programate pentru curățenia de primăvară sunt strada Torac și strada Cercului. De asemenea, alte două zone în care s-au constatat acumulări mari de deșeuri sunt str. Drubeta cu Mureș și Emil Zola. În aceste locații, în urma vizualizării imaginilor video au fost surprinse în ultima săptămână 11 persoane, cărora le-au fost înctomite procese verbale de constatare a contravenției de câte 1.000 lei fiecare, maxim prevăzut pentru persoanele fizice, conform HCL 371/2007 și HCL 143/2007. Mai mult decât atât, majoritatea dintre aceste persoane au fost depistate transportând deșeurile în locațiile menționate cu ajutorul unor autovehicule, fiind vorba de cantități însemnate.

Polițiștii locali atrag atenția din nou cetățenilor să respecte legislația și să nu abandoneze gunoiul la colț de stradă, deoarece riscă sancțiuni drastice, cu atât mai mult cu cât la data de 13 mai se finalizează și curățenia de primăvară. ”Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățenii orașului să sprijine acțiunile polițiștilor locali de a identifica persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public, făcând astfel front comun cu autoritățile în menținerea unui mediu curat și sănătos. Deoarece există dificultăți în identificarea celor care abandonează deșeuri nefiind întotdeauna oferit întregul sprijin de către timișoreni, iar camerele video cu ajutorul cărora sunt depistați cei care aruncă resturi nu sunt suficiente pentru numărul mare de astfel de cazuri, rugăm cetățenii care observă astfel de situații să sune la telefoanele 0256.968 sau 0256.246.112 ori să trimită sesizări prin e-mail la adresa contact@politialoctm.ro în cazul în care au surprins prin imagini foto sau video persoane care aruncă deșeuri pe domeniul public”, susțin oamenii legii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*